Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

YIT

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
27.10.
2022

YIT näyttäisi Q3:n perusteella tekevän kohtuullista tulosta vaikeassa ympäristössä ja projektien tuottavuus ongelmasegmenteissä näyttäisi jatkavan parantumistaan. Ohjeistus jäi ennalleen odottaen tuloskasvua kuluvana vuonna. Näkymissä asuntomarkkinan kysynnän hidastuminen, uudisrakentamisen investointien hidastuminen sekä kustannusinflaatio lisäävät epävarmuutta tuloskasvua ajatellen, mutta toistaiseksi tilauskantaakin katsoen tekemistä riittää. Lähivuosien tulosparannus ei vaadi yhtiöltä paljoa, kun samalla markkinoiden luottamus osakkeeseen on laskenut. 

Analyysi
29.7.
2022

Yhtiön Q2-raportti oli odotuksiamme parempi, mutta näkymissä paistaa vielä useampi riskitekijä. Yhtiön aikaisemmat ongelmasegmentit jatkavat parantamistaan, mutta asuntomarkkinan kysynnän hidastuminen sekä kustannuspaineet lisäävät epävarmuutta tuloskasvua ajatellen. Lähivuosien tulosparannukselle on mielestämme kuitenkin hyvät mahdollisuudet, kun Venäjän liiketoiminta on myyty ja projektien tuottavuus paranee. Arvostus on mielestämme lähivuosien tulostasoon nähden maltillinen. 

Analyysi
2.5.
2022

Liikevaihto sekä tulos ylittivät odotuksemme kvartaalilla. Tulos vahvistui vertailukaudesta kertoen tuloskäänteen etenevän hyvin. Yhtiön ongelmasegmentit parantavat ja markkinan epävarmuuksilla on vielä ollut vain rajallisia vaikutuksia. Ohjeistus jäi myös ennalleen odottaen tulokseen kasvua kuluvalle vuodelle. Lähivuosien tulosparannukselle on mielestämme hyvät mahdollisuudet, kun Venäjän liiketoiminta on myyty ja projektien tuottavuus paranee. Arvostus on mielestämme lähivuosien tulostasoon nähden vielä maltillinen.

Analyysi
4.4.
2022

YIT ilmoitti perjantaina myyvänsä Venäjän liiketoimintonsa Etalon Group PLC:lle. Venäjän liiketoimintojen strateginen arviointi aloitettiin jo viime marraskuussa ja nopea päätös on etu monelle asianomaiselle. YIT:llä Venäjän riskit poistuvat kertaheitolla ja nopeasti, työntekijät saavat varmuuden jatkosta, asiakkaat saavat tuotteellensa tekijän ja YIT voi jatkossa keskittää resurssinsa ydinliiketoimintaansa sekä sen kehittämiseen. 

Analyysi
9.3.
2022

Laskimme ennusteitamme geopoliittisen tilanteen heikennyttyä. Isoin osa muutoksista selittyy Venäjän liiketoiminnan laskeneilla odotuksilla, mutta myös muiden markkinoiden osalta muutokset olivat negatiivisia talouden epävarmuudesta johtuen. Venäjästä putsattuna YIT:n liiketoiminta on kuitenkin tervehtymään päin ja vuoden 2022 odottamamme heikon tulostason läpi katsoen arvostuksessa on mielestämme selkeää nousuvaraa. Riskit osakkeessa ovat kuitenkin korkealla.

Analyysi
6.2.
2022

Liikevaihto ylitti odotuksemme kvartaalilla ja myös kannattavuus oli suhteellisen linjassa odotuksiimme, vaikka markkinoiden ennusteista jäikin. Yhtiö odottaa tuloksen parantuvan vuonna 2022, mutta näkymissä on vielä sekä yhtiökohtaisia että markkinakohtaisia haasteita. Heikkokatteiset projektit osin jatkuvat vielä vuoden 2022 aikana, mutta myös edistymistä on eri segmenteissä selvästi nähtävissä. Lähivuosien tulosparannukselle on mielestämme hyvät eväät, kun pöytää on nyt putsattu vuoden 2021 aikana. Laskenut arvostus tarjoaa mielestämme paikan nousta käänteen kyytiin.

Analyysi
24.11.
2021

Eilen annettu ohjeistus oli alle ennusteidemme, mutta isot kertaerät huomioiden vaikuttaisi, että pöytää on nyt putsattu uutta strategiaa varten. Uusi strategia sekä sen tavoitteet olivat selkeitä ja realistisia, mutta niiden aikataulu vaikutti odotuksiimme nähden hitaalta. Keskittyminen ydinosaamiseen ydinmaissa vaikuttaa kuitenkin mielestämme oikealta suunnalta ja onnistuessaan strategia luo selkeää arvoa. Laskeneilla ennusteillamme osakkeen tuotto-odotus jää kuitenkin nyt alhaiseksi.

Analyysi
1.11.
2021

Q3-raportti oli kokonaisuutena odotuksiamme parempi. Liikevaihto ylitti odotukset ja tulos parani vertailukaudesta vastoin odotuksia. Ongelmat eivät ole vielä täysin selätettyjä, mutta tuloskäänne näyttäisi olevan menossa oikeaan suuntaan. Nousseet materiaalikustannukset, materiaalien saatavuusongelmat ja projektihaasteet tosin aiheuttavat vielä epävarmuuksia lähivuosien tulostasolle. Odotamme kuitenkin merkittävää tulosparannusta lähivuosien aikana, jonka pitäisi syntyä ongelmasegmenttien tulostason vakaantumisen ja asumisen segmenttien hyvän tuloksen vetämänä.

Analyysi
2.8.
2021

YIT:n Q2-raportti oli linjassa odotuksiin vahvistaen tuloskäänteen olevan aluillaan, vaikka haasteita eri segmenteissä tuntuu vielä olevan. Ohjeistus ennakoi paranevaa tulostasoa, jota myös pääosin hyvien markkinanäkymien tulisi tukea. Koronan vaikutukset eri toimialoilla, nousseet materiaalikustannukset ja projektihaasteet tosin aiheuttavat vielä epävarmuuksia. Odotamme merkittävää tulosparannusta vuoden 2021 aikana, jonka pitäisi syntyä ongelmasegmenttien tulostason vakaantumisen ja asumisen segmenttien hyvän tuloksen vetämänä.

Analyysi
3.5.
2021

YIT:n vuosi alkoi tuloksen osalta hieman ennusteitamme paremmin ja pahin näyttäisi olevan takanapäin. Markkinanäkymät ovat suotuisat monelle segmentille, vaikka korona vielä epävarmuuksia aiheuttaakin. Odotamme merkittävää tulosparannusta vuoden 2021 aikana, jonka pitäisi syntyä ongelmasegmenttien tulostason vakaantumisen ja asumisen segmenttien hyvän tuloksen vetämänä. Nousseilla ennusteillamme osakkeen lähivuosien arvostus on kohtuu alhainen ja tarjoaa nousuvaraa.

YIT

ipo