Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

YIT

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
16.5.
2019

Molemmat otsikon alat kyntävät vuodesta toiseen, jälkimmäinen jo vuosia. Mikä niitä oikein vaivaa. Rakennusliikkeistäkin Lehdolla oli ainut selvästi muista poikkeava ja kuluja säästävä konsepti, mutta ei! Pitäiskö kuluttajahinnatr vaan vetää pilviin, niin alkaisi homma pelittämään? Josko Sauli ja Olli vastaisivat?

(otsikkoa kielikorjattu ja siistitty)

Inderes Q&A
12.3.
2019

Jos Helsingin ja Tallinnan välinen tunneli toteutuu, niin mitä mieltä olette, pääsisikö suomalaiset rakennusalan yhtiöt rahastamaan sillä? Esimerkiksi YIT:n ja Lemminkäisen fuusio voisi mahdollistaa YIT:n osallistumisen rakennusprojektiin?

Inderes Q&A
4.3.
2019

Ympäristöministeriöllä on käynnissä ohjelma, jonka tarkoitus on edistää puurakentamista ja vähentää samalla kansallista hiilijalanjälkeä. Mitkä listatuista rakennusyhtiöistä tästä eniten hyötyvät? Puurakentaminen on tärkeässä roolissa biotalouden edistämisessä, sillä puun käyttöä kehittämällä voidaan tukea metsien kestävää ja järkevää käyttöä.

Inderes Q&A
20.12.
2018

Hei! Kysymys liittyen rakennusfirmoihin. Sanotaan, että rakennusalan yhtiöt ovat syklisiä. Sanotaan myös, että rakennusala on vahvasti menossa kohti taantumaa. Lisäksi toimialan yhtiöiden osakkeet ovat olleet laskusuunnassa. Jos sijoittaja uskoo, että sykli tulee kääntymään joskus toimialan yhtiöille positiiviseksi, niin milloin näiden firmojen kyytiin tulisi hypätä sijoittajana? Tuleeko kylmästi odottaa indikaattoreita, jotka osoittavat rakentamisen kysynnän kasvuun vai mennä vahvasti etunojassa ja ostella tasaisesti syklin pohjalla ennen kuin syklin kääntymisestä on selviä merkkejä?

Inderes Q&A
28.6.
2018

Mistä johtuu että, inderes antaa YIT:n osakkeelle vähennä suosituksen (28.06.2018) ja Arviopaperi-lehden sisäpiiri kaupankäynti tilaston mukaan suuri määrä suursijoittajia (salkun arvo yli 100 miljoonaa euroa) ostaa YIT:n osakkeita ? Toinen asia: toisinaan inderesin analyytikot käyttävät ilmaisua "markkinat ovat väärässä" tai "markkinat ovat hinnoitelleet osakkeen väärin". Minun mielestäni markkinat ovat AINA OIKEASSA, sillä osakkeen arvo on juuri se mitä siitä ollaan valmitta maksamaan ja millä hinnalla se ollaan valmiita myymään. Osakkeen hinnan määräävät markkinat eivät analyytikot.

Inderes Q&A
4.5.
2018

Teidän tavoitehinta on 7,30€. Onko tavoitehinta muuttumassa, vai panikovato vain markkinat?

Inderes Q&A
20.11.
2017

Moi, Ruotsin mahdollisesta asuntomarkkina kuplasta on pitkään puhuttu lehdissä. Voisiko tätä käydä läpi esim. Mariannen makrossa?

Inderes Q&A
12.11.
2017

Mitä sijoittajan tulisi ajatella eräitten yhtiöitten avainluvuista. YIT 2018 P/E 10,8 ja P/B 1,0. YIT:n tavoitehinta 7,5 ja kurssi 6,23. Tai Cramo 2018 P/E 9,9 ja P/E 1,3 ja tavoitehinta 21 ja kurssi 18,6. Eurooppa pääsemässä vauhtiin ilman elvytystä. Kirjoituksistanne tulee se käsitys että Euroopassa sykli on jo kohta loppupäässä vaikka USA luultavasti ensi vuonna nostaa lisää korkoja ja on jo parhaassa vedossaan mutta Eurooppa on selvästi tulossa jäljessä ja kenties ensi syksynä lopettaa elvytyksen. Mitä esim. näiden yhtiöiden luvuista voisi päätellä?

Inderes Q&A
17.7.
2017

Mikä ihmeen vähennä-suositus YIT:lle? Miksi ihmeessä?

Inderes Q&A
20.6.
2017

Miten käy osakkeille? Voisiko Inderes avata tätä sijoittajille?

YIT

ipo