Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

CARGOTEC CORPORATION, PRESSMEDDELANDE, 18 MAJ 2020 KL. 10.00 EEST

Hiab, som ingår i Cargotec, lanserar en kostnadsfri version av uppkopplade tjänsten HiConnect™, medan den kompletta abonnemangsversionen döps om till HiConnect Premium.

HiConnect är en webbportal som låter Hiab-kunder med ansluten utrustning få information som hjälper dem att förbättra säkerheten och användningen samt att hantera servicebehovet utifrån den på faktiska användningen. Informationen är tillgänglig i realtid och portalen kan nås från datorer, smarta mobiler och surfplattor.

Den kostnadsfria versionen av HiConnect ger tillgång till de viktigaste funktionerna, till exempel en realtidskarta över maskinparken, nästa datum för underhåll och service baserat på den faktiska användningen, utrustningens drifttider och utnyttjad kapacitet.

Ett abonnemang på HiConnect Premium ger tillgång till mer omfattande uppgifter som produkternas progression och operativ information, vilket ger bättre kontroll och synlighet för kundens verksamhet.

”Oavsett storlek eller sektor vill vi ge våra kunder möjligheten att bli mer produktiva, minska onödiga driftstopp och förbättra säkerheten. Den kostnadsfria versionen av HiConnect är ett bra sätt att tillhandahålla databaserad information och fördelar till alla kunder”, säger Jan-Erik Lindfors, Vice President, New Business Solutions, Hiab.

HiConnect är tillgänglig för alla uppkopplade HIAB lastbilskranar, MULTILIFT lastväxlare, MOFFETT påhängstruckar och WALTCO bakgavellyftar (säljs inte i Sverige). Hiab levererar nu uppkopplade lösningar som standard på de flesta av våra nya produkter. Eftermontering för anslutningstjänster kan ske på vissa modeller.

Ägare som är intresserade av att använda HiConnect kan begära åtkomst på Hiabs webbplats genom att registrera sin utrustning eller kontakta sin lokala återförsäljare.


Mer information:

Jan-Erik Lindfors, Vice President, New Business Solutions, Hiab, mobil: +358 50 382 3331, [email protected] 

Pekka Jaarinen, Connected Solutions Director, New Business Solutions, Hiab, mobil: +358 44 525 7474, [email protected] 

Nils Gjerstad, Senior Communication Manager, Hiab, mobil: +46 706 005 288, [email protected] 


Om Hiab

Hiab är världens ledande leverantör av vägburen utrustning för lasthantering, intelligenta tjänster samt smarta och uppkopplade lösningar. Hiab har cirka 4 000 anställda världen över som arbetar passionerat för att Hiab ska vara den främsta partnern och den föredragna leverantören av lasthanteringslösningar till sina kunder. Som branschpionjär med en stolt historia som sträcker sig 75 år tillbaka i tiden, har Hiab som mål att inspirera och forma framtiden för intelligent lasthantering.

Hiabs klassledande lasthanteringsutrustning omfattar lastkranar från HIAB, EFFER och ARGOS, skogs- och återvinningskranar från LOGLIFT och JONSERED, påhängstruckar från MOFFETT och PRINCETON, hjullastare och lastväxlare från MULTILIFT och bakgavellyftar under märkena ZEPRO, DEL och WALTCO. Hiabs ProCare™-service, det prisbelönta kranmanövreringssystemet HiVision™ och HiConnect™-plattformen är exempel på vår ständiga strävan efter att tillhandahålla intelligenta tjänster och smarta lösningar som ger mervärde åt våra kunder. www.hiab.com

Hiab är en del av Cargotec Corporation (Nasdaq Helsingfors: CGCBV). Cargotecs försäljning under 2019 uppgick till cirka 3,7 miljarder euro och företaget har cirka 12 500 anställda. www.cargotec.com 

Bilagor