Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Qliro har under året förstärkt sin position som ledande betalleverantör till större nordiska e-handlare, bland annat genom nya samarbeten med Inet och CAIA Cosmetics, och är idag betalleverantör till fler än 50 större nordiska e-handlare. Nu förstärker Qliro sitt konsumenterbjudande ytterligare och erbjuder sina 2,2 miljoner aktiva kunder den helt digitala försäkringsrådgivningstjänsten ”Lev fullt ut” i Qliros digitala plattformar genom sitt partnerskap med Insurely.

I februari lanserade Qliro en ny digital plattform som möjliggör integrerade partnererbjudanden i Qliros web och app. Den nylanserade appen, som erbjuder Qliros kunder att enkelt hantera sina betalningar, lån och sparande men även att hantera sina försäkringar via partnern Insurely, har snabbt ökat i popularitet. Antalet inloggningar i appen var cirka 3 miljoner under perioden januari-maj 2020 vilket är en ökning med mer än 30 procent jämfört med motsvarande period under 2019 och appen har under 2020 varit en av de mest nedladdade apparna i finanskategorin.

Nu fördjupas samarbetet med Insurely genom lanseringen av en helt digital försäkringsrådgivningstjänst. Den nya tjänsten som kommer att finnas tillgänglig i Qliros plattformar via Insurely låter användaren få full koll på sitt försäkringsbehov baserat på livssituation genom att svara på ett par korta frågor.

”De flesta områden i våra liv har blivit allt mer digitala och kundcentrerade. Men försäkringsbranschen har länge stått still när det kommer till att digitalisera och förenkla försäkring för privatpersoner. Det är något vi brinner för att ändra på. Tjänsten ”Lev fullt ut” är ett första steg mot en helt digital försäkringsrådgivning där vi på riktigt hjälper människor att få koll på om de har de försäkringar de behöver för just sina liv.” säger Lotta Rauséus, COO & medgrundare av Insurely

“När vi lanserade plattformen i februari var det med ambitionen att erbjuda våra kunder fler relevanta fintech-tjänster via partners. Vi är därför mycket glada över att fördjupa partnerskapet med Insurely med ytterligare en tjänst som förenklar för våra kunder. Att förstå sitt försäkringsbehov är ofta utmanande och det känns verkligen i tiden att kunna lansera en bra digital tjänst som hjälper människor att se över sitt försäkringsskydd. Lanseringen av den nya tjänsten ligger helt i linje med vår strategi att fortsätta utmana inom området för finansiella tjänster” säger Martina Skande, Chief Business Development Officer på Qliro

Lanseringen av tjänsten kommer successivt att rullas ut i Qliros plattformar men redan idag finns tjänsten tillgänglig i Qliros app.