Telia myy jälleen osan Turkcell-omistuksestaan

Julkaistu:

Yhtiö: Telia company Suositus: Lisää Tavoitehinta: 42.00 SEK Päätöskurssi: 37.72 SEK

Telia tiedotti eilen aloittavansa uuden nopeutetun myyntimenettelyn Turkcellin 7,0 %:n omistusosuuden myynnistä. Telia myi toukokuussa myös noin 7 %:n suuruisen suoran omistusosuuden Turkcellista ja tällöin alennus ilmoituspäivän päätöskurssiin oli noin 7 %. Telia omistaa Turkcellista yhteensä noin 31 %, josta suora omistus on 7 %. Yhtiö odottaa saavansa myynnin päätökseen viimeistään torstaina.

Tiedote myynnistä on linjassa yhtiön strategian kanssa, joka on fokusoitua Pohjoismaiden ja Baltian markkinoihin. Odotamme kauppahinnan vastaavan aikaisempaa noin 7 %:n alennusta Turkcellin eiliseen päätöskurssiin. Alennuksella ei ole suurempaa vaikutusta Telian arvostukseen, koska myytävän osuuden arvo vastaa vain noin yhtä Ruotsin kruunua Telian osakekohtaisesta arvosta. Pidämme todennäköisenä, että yhtiö pyrkii strategiansa mukaisesti myymään myös epäsuoran 24 %:n omistuksensa Turkcellista.

Rate this news 
Ei äänestetty

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Analyytikko

+358405153113

[email protected]

Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Turkki mukaan lukien.

Telian organisaatio on jaettu useampaan alueeseen, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Viro ja muihin toimintoihin. Yhtiö on luopumassa Euraasian liiketoiminnoista.

  • Vahva markkina-asema Ruotsissa, tehokkuutta kasvattavat investoinnit
  • Toimialan rakennemuutokset ja Euraasian toimintojen myyntihinnat
  • Vakaa ydintoimintojen kannattavuus ja liiketoiminnan maltillinen riski, heikko kasvu, kohtuullinen osinkotuotto