Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Comptel

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Raskaiden tuotekehityspanosten vaihe takana, kasvu alkanut voimistua
Uuden tuotestrategian onnistuminen
Arvostus yhä houkutteleva kasvunäkymän valossa

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: morning_review
17.2.
2017
Alaotsikot:
  • Rapala H2 - ensimmäistä kertaa vuosiin yhtiöllä on selkeä suunta
  • Pihlajalinna Q4 - kaikilta osin neutraali raportti
  • Consti Yhtiöt päivitys - yhtiö palaa jälleen vahvemmalle kasvu-uralle

Revenion HOME-tuotteen FDA-luvan ratkeamisen lähestyessä kannattaa osakkeen kyydissä mielestämme pysytellä, sillä todennäköisyydet ovat edelleen luvan saamisen puolella. 

Tyyppi: morning_review
16.2.
2017
Alaotsikot:
  • Inflaatio tullut toistaiseksi jäädäkseen kehittyneisiin talouksiin
  • Aamun tuloksissa Heeros, Nixu ja Consti Yhtiöt
  • Ennakkokommenteissa tänään Bittium, Comptel, Solteq, Pihlajalinna

Stockmannin laskuvara on rajallinen yhtiön osissa piilevän arvon vuoksi, mutta tämän arvon purkautuminen vaatisi isoja rakennejärjestelyjä.

Tyyppi: video
10.2.
2017

Facebook Live kommentit Comptel, Nokia ja Verkkokauppa.com

Aamukatsauksessa tänään Nokian Comptel-ostosta kommentit. Analyytikko Mikael Rautanen kehottaa malttiin ja katsomaan kuinka ostotarjous etenee. Verkkokauppa.com ilmoitti hieman pehmeästä Q4-tuloksesta, mutta analyytikko Sauli Vilén kehottaa katsomaan yhtiön pitkän aikavälin kasvutarinaa sillä yhtiö on hänen mukaansa selkeitä verkkokaupan murroksen voittajia. 

Tyyppi: company_report
10.2.
2017

Nokia kertoi eilen tekevänsä Comptelista ostotarjouksen 3,04 euron osakekohtaiseen hintaan. Tarjottu hinta vastaa 29 % preemiota edelliseen päätöskurssiin ja 51 %:n preemiota 12 kuukauden painotettuun keskikurssiin nähden. Asetamme tavoitehintamme ostotarjouksen tasolle 3,04 euroon (aik. 2,60 EUR) ja suosituksen poikkeustilanteesta johtuen pidä-tasolle (aik. lisää). Comptel oli nouseva tähti voimakkaasti konsolidoituvalla operaattoreiden ohjelmistomarkkinalla, minkä takia tiesimme yhtiön olevan potentiaalinen ostokohde ja myös hyvin yhteensopiva Nokian strategiaan. Comptelin eilen antamat ennakkotiedot 2016 tuloksesta ja yhtiön uudet tulostavoitteet olivat pääosin linjassa odotustemme kanssa, joten ne eivät olennaisesti muuttaneet käsitystämme Comptelin käyvästä arvosta.

Tyyppi: morning_review
10.2.
2017
Alaotsikot:
  • Euroalueen vaalivuosi vaatii hermoja myös valuuttamarkkinalla
  • Verkkokauppa.com Q4 - pehmeät numerot, kasvu kiihtyy 2017
  • Ennakkokommenteissa tänään Raute, Sotkamo Silver ja Investors House

Pidämme Cmptelin ostotarjouksen hintaa lähtökohtaisesti hyvänä, vaikka preemion suuruus tuntui aluksi laihalta. 

Tyyppi: company_report
9.2.
2017

Comptelista tulee Stonesoftin ja Okmeticin jälkeen kolmas yhtiö, joka ostetaan pois salkustamme. Ostimme Comptelia mallisalkkuumme ensin vuonna 2015 myytyämme silloin Nokiat ja kasvatimme painoa lisää keväällä 2016. Hankintojen keskihintaan nähden ostotarjous vastaa noin 140 %:n tuottoa mallisalkullemme. Ostotarjous vastaa laihalta tuntuvaa 29 %:n preemiota edellispäivän kurssiin nähden, mutta preemio suhteellisen arvostustason näkökulmasta on paljon tuntuvampi. Olimme jo aiemmin pitäneet Comptelia potentiaalisena ostokohteena Nokialle.

Tyyppi: video
9.2.
2017

Analyytikko Rautasen Facelive kommentit Nokian Comptelin yrityostosta

Analyytikko Mikael Rautasen ensikommentit Facebook Live-videolla Nokian Comptel-ostotarjouksesta. 

Tyyppi: video
9.2.
2017

Comptelin tj Hintikka kommentoi Nokian ostotarjousta

Comptelin toimitusjohtaja Juhani Hintikka kommentoi Nokian ostotarjousta analyytikko Mikael Rautaselle.

Comptel

Comptel lyhyesti

Comptel on televiestintään erikoistunut ohjelmistoyhtiö. Yhtiö kehittää, myy ja toimittaa teleoperaattoreiden liiketoimintaa tukevia tuotteita ja palveluita globaalisti. Yhtiön ohjelmistot yhdistävät fyysiset tietoliikenneverkot operaattoreiden asiakasjärjestelmiin. Comptelin liikevaihto vuonna 2014 oli 86 miljoonaa euroa ja liikevoitto 8,3 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää yli 600 henkeä 20 maassa ja se on palvellut lähes 300 teleoperaattoria lähes 100 maassa historiansa aikana. Yhtiön liiketoiminta on historiallisesti perustunut provisiointi- ja mediointiohjelmistoihin, mutta viime vuosina tehtyjen tuotekehityspanostusten jälkeen kasvua haetaan nyt uusista tuotteista Fulfillmentin, integroidun analytiikan ja Policy Controlin alueilla. Comptelin liiketoimintamalli perustuu ohjelmistolisensseihin ja niiden toimitusprojekteihin sekä ylläpitoliiketoimintaan, joka käsittää tukipalvelut, ylläpidon ja jatkuvat Managed Services -palvelusopimukset. Comptelin sijoittajasivuille.