Cramo

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Hyvä markkina-asema ja konevuokrauspenetraation kasvu pitää Cramon kasvunäkymät positiivisina
Suuri liiketoiminnan syklisyys voi altistaa tuloksen suurille vuosittaisille heilahteluille. Markkinoilla on myös näkynyt viime aikoina hyvin aggressiivista hinnoittelua
Cramo on tällä hetkellä tasepohjaisesti arvostettu selvästi yhtiön pitkän aikavälin historiaa korkeammalle tasolle. Tulospohjaisestikin yhtiön arvostus on haastava.

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
8.2.
2017
Alaotsikot:
 • Kemira Q4 - odotetun mukainen raportti
 • Fiskars Q4 - raportti ylitti markkinaennusteet
 • Tuloskommenteissa myös Neste, Caverion ja Cramo

Cargotec julkaisi aamulla ristiriitaisen Q4-raportin.

Tyyppi: company_report
8.2.
2017

Cramon Q4-raportti oli operatiivisen tuloksen ja osingon osalta odotuksien mukainen, mutta raportoitu tulos jäi alaskirjausten takia selvästi odotuksista. Raportin kenties suurin yllätys oli, että yhtiö ei antanut numeerista tulosohjeistusta vuodelle 2017, mutta kertoi kuitenkin näkymien olevan positiiviset. Q4-raportti tai ohjeistus eivät siten antaneet kaivattua lisäpotkua ennusteisiin tai arvostukselle.

Tyyppi: morning_review
27.10.
2016
Alaotsikot:
 • Kone Q3 - Kiinan heikkous löi läpi tuloslukuihin
 • Q3-kommenteissa mm. DT, Finnair, Kesko, Konecranes, Raute, YIT, Suominen, PKC Group
 • Tulosennakoissa Martela, Tecnotree, Stockmann, Investors House

Nokian aamulla julkaisemaa Q3-raporttia voidaan luonnehtia torjuntavoitoksi Ericssonin aiheuttaman säikähdyksen jälkeen. 

Tyyppi: company_report
26.10.
2016

Yhtiö nauttii edelleen vahvasta myötätuulesta päämarkkinoillaan ja toiminnan uudelleenorganisointi on parantanut myös heikommin menestyneiden yksiköiden tulostasoa. Cramon arvostustaso on nykyisellään jo melko vaativa ja arviomme että tuloskasvuvauhdin hiipuessa yhtiölle ei hyväksytä merkittävästi nykyistä korkeampia kertoimia. 

Tyyppi: morning_review
12.10.
2016
Alaotsikot:
 • Ericssonilta tulosvaroitus: ”negatiiviset toimialatrendit kiihtyneet”
 • Fiskars päivitys - kurssitaso on laskenut, muttei vielä riittävästi
 • Rakennussektorin näkymät positiiviset - arvostustasot yli pitkän aikavälin keskiarvojen

Odotukset Q3-tuloskautta kohtaan ovat vahvan Q2-tuloskauden jälkeen positiiviset ja odotamme yhtiöiden jatkavan hyvää tuloskehitystään toimintaympäristön piristymisen myötä.

Tyyppi: company_report
4.8.
2016

Cramo raportoi ennakoitua selvästi paremmat Q2-luvut. Yhtiön suurimpien markkinoiden kasvu oli erittäin vahvaa, mikä selittyi erinomaisella siirtokelpoisten tilojen myyntivolyymilla ja kiihtyneellä konevuokrauksen kasvulla. Kannattavuutta ajoi sen sijaan vahvimmin konevuokraustoiminnot. Positiivisten ennustemuutosten myötä nostamme tavoitehinnan 21,7 euroon (aik. 18,7), mutta toistamme vähennä-suosituksen.

Tyyppi: morning_review
4.8.
2016
Alaotsikot:
 • Kesko Q2 - vahva suoritus, mutta arvostus on haastava
 • Bittium Q2 - tulos odotettu, näkymissä hieman tummia sävyjä
 • Cramo Q2 - kaikki tuloskasvun elementit koossa
Tyyppi: company_report
6.5.
2016

Cramon Q1-raportti ylitti odotukset sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Yhtiön suurimpien markkina-alueiden (Ruotsi ja Suomi) kasvu oli erittäin vahvaa, mikä selittyi huomattavasti kiihtyneellä siirtokelpoisten tilojen myynnin kasvuvauhdilla. Raportista löytyi hyvin vähän negatiivista sanottavaa, joten keskiviikon 7 %:n kurssinousu oli perusteltu. Positiivisten ennustemuutosten myötä nostamme Cramon tavoitehinnan 18,7 euroon (aik. 17,5 euroa), mutta toistamme vähennä-suosituksen. 

Cramo

ISIN: 
FI0009900476
Cramo lyhyesti

Cramo on palveluyritys, joka on erikoistunut kone- ja laitevuokrauspalveluihin sekä siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen. Cramon kone- ja laitevuokrauspalvelut koostuvat rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja niihin liittyvistä palveluista. Cramo on yksi toimialansa johtavista palveluntarjoajista Euroopassa. Cramo toimii Cramo-brändin alla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa, Slovakiassa ja Venäjällä (Kaliningrad). Saksassa, Itävallassa ja Unkarissa toimimme tytäryhtiö Theisen Baumaschinen brändin alla. Venäjällä ja Ukrainassa toimimme nimellä Fortrent, joka on yhteisyritys josta Cramo omistaa puolet.

Cramo tarjoaa nykyaikaisia vuokrauspalveluratkaisuja Cramo-konseptin mukaisesti. Konseptin mukaan rakennusyrityksille, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin asiakkaille sekä yksityishenkilöille tarjotaan erilaisia vuokrausratkaisuja ja -palveluja koneiden, laitteiden ja siirtokelposten tilojen vuokraamiseen.

Tuotevalikoimansa ja laajan palvelutarjoamansa avulla Cramo vähentää asiakkaidensa investointitarpeita ja kehittää kokonaisvaltaisia vuokrausratkaisuja kaikenlaisiin tarpeisiin pitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

Cramon noin 2 500 työntekijää palvelee yli 150.000 asiakasta lähes 360 toimipisteessä 15 maassa. Vuokrattavia koneita ja laitteita on noin 200.000.

Cramon sijoittajasuhdesivut