Cramo
853 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
23.77 EUR +1.84%
OSTO 23.80 ALIN 23.40 VAIHTO (KPL) 38 208
MYYNTI 23.83 YLIN 23.88 VAIHTO (VAL) 0,906 Milj. EUR
KURSSI
23.77 EUR +1.84%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Hyvä markkina-asema ja konevuokrauspenetraation kasvu pitää Cramon kasvunäkymät positiivisina
Suuri liiketoiminnan syklisyys voi altistaa tuloksen suurille vuosittaisille heilahteluille. Markkinoilla on myös näkynyt viime aikoina hyvin aggressiivista hinnoittelua
Cramo on tällä hetkellä tasepohjaisesti arvostettu selvästi yhtiön pitkän aikavälin historiaa korkeammalle tasolle. Tulospohjaisestikin yhtiön arvostus on haastava.

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: stock_exchange_release
10.8.
2017

Tyyppi: stock_exchange_release
10.8.
2017

Tyyppi: news
3.8.
2017

Cramo tiedotti eilen, että yhtiö myy Latvian ja Kaliningradin liiketoiminnot AS Storent Investille. Liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 6,3 MEUR ja EBITA -0,6 MEUR. Cramo kirjaa kaupasta Q3’17 tulokseen 1,8 MEUR:n positiivisen kertaerän.

Tyyppi: news
2.8.
2017

Cramo tiedotti aamulla, että yhtiö myy Latvian ja Kaliningradin liiketoiminnot AS Storent Investille. Liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 6,3 MEUR ja EBITA -0,6 MEUR. Cramo kirjaa kaupasta Q3’17 tulokseen 1,8 MEUR:n positiivisen kertaerän.

Tyyppi: news
27.7.
2017

Toistamme Cramon vähennä-suosituksen ja laskemme negatiivisten ennustemuutosten myötä osakkeen tavoitehinnan 25,5 euroon (aik. 26,5 euroa). Yhtiön eilen julkistama Q2-tulos jäi lähes vertailukauden tasolle, ja siten tulos ei yltänyt markkinoiden eikä etenkään meidän odotuksiin.

Tyyppi: company_report
27.7.
2017

Cramon Q2-tulos jäi lähes vertailukauden tasolle, ja siten tulos ei yltänyt markkinoiden eikä etenkään meidän odotuksiin. Yhtiön näkymissä ei ollut olennaisia muutoksia. Arviomme mukaan Cramon tuloskasvuvauhti hidastuu lähivuosina selvästi markkinakasvun taittumisen ja erinomaisen kannattavuustason vähäisen nousuvaran myötä. Tuloskasvupotentiaaliin ja osinkotuottoon suhteutettuna osakkeen arvostus on mielestämme neutraali.

Tyyppi: inderes_qa
17.6.
2017

Onko teillä tietoa YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen vaikutuksista nykyiseen kalustoyhteistyö sopimukseen Lemminkäisen ja Cramon välillä? Nykyinen Lemminkäisen ja Cramon sopimushan olisi ilmeisesti voimassa 2018 vuoden loppuun. Asia kiinnostaa sekä YIT:n ja Cramon osakkeenomistajana.

Tyyppi: company_report
8.6.
2017

Yhtiö nauttii edelleen vahvasta myötätuulesta erityisesti päämarkkinoillaan Ruotsissa ja Suomessa, ja. Cramon arvostustaso on syklin yli katsoviin arvostuskertoimiin ja vertailuryhmään nähden neutraali, mutta odotamme että syklin kypsyessä osakkeelle ei hyväksytä enää nykyistä korkeampia kertoimia.

Sivut

Cramo

ISIN: 
FI0009900476
Cramo lyhyesti

Cramo on palveluyritys, joka on erikoistunut kone- ja laitevuokrauspalveluihin sekä siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen. Cramon kone- ja laitevuokrauspalvelut koostuvat rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja niihin liittyvistä palveluista. Cramo on yksi toimialansa johtavista palveluntarjoajista Euroopassa. Cramo toimii Cramo-brändin alla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa, Slovakiassa ja Venäjällä (Kaliningrad). Saksassa, Itävallassa ja Unkarissa toimimme tytäryhtiö Theisen Baumaschinen brändin alla. Venäjällä ja Ukrainassa toimimme nimellä Fortrent, joka on yhteisyritys josta Cramo omistaa puolet.

Cramo tarjoaa nykyaikaisia vuokrauspalveluratkaisuja Cramo-konseptin mukaisesti. Konseptin mukaan rakennusyrityksille, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin asiakkaille sekä yksityishenkilöille tarjotaan erilaisia vuokrausratkaisuja ja -palveluja koneiden, laitteiden ja siirtokelposten tilojen vuokraamiseen.

Tuotevalikoimansa ja laajan palvelutarjoamansa avulla Cramo vähentää asiakkaidensa investointitarpeita ja kehittää kokonaisvaltaisia vuokrausratkaisuja kaikenlaisiin tarpeisiin pitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

Cramon noin 2 500 työntekijää palvelee yli 150.000 asiakasta lähes 360 toimipisteessä 15 maassa. Vuokrattavia koneita ja laitteita on noin 200.000.

Cramon sijoittajasuhdesivut