Efore
KURSSI
0.685 EUR +0.74%
OSTO 0.67 ALIN 0.675 VAIHTO (KPL) 11 360
MYYNTI 0.68 YLIN 0.685 VAIHTO (VAL) 0,008 Milj. EUR
KURSSI
0.685 EUR +0.74%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Volyymien piristyminen voisi tuoda selkeän tulosparannuksen
Heikko kysyntä teollisuussektorilla. Telekomin syklin kääntyminen laskuun ja riippuvuus telekommunikaatiosektorin asiakkaista
Matala volyymipohjainen arvostus, mutta kurssinousu edellyttää lisää näkyvyyttä tuloskäänteeseen

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
3.4.
2017

Efore tiedotti perjantaina maksaneensa etuajassa yhtiön saaman lainan lähipiiriin kuuluvalta Jussi Capital Oy:ltä. Laina nostettiin 2.1.2017 ja oli suuruudeltaan 2 MEUR. Lainan oli tarkoitus erääntyä alun perin 30.6.2017.

 

Tyyppi: company_report
16.2.
2017

Yhtiö etenee nyt erittäin määrätietoisesti tehostamisohjelmassaan niin kustannusten kuin taseen osalta. Samalla käyttöpääoman selkeä tehostuminen on pienentänyt rahoitusriskejä oleellisesti ja näyttää siltä, ettei Efore joudu turvautumaan oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen. Rahoitusriskit ovat siten pienentyneet oleellisesti, mutta erittäin hauraan taseen (omavaraisuusaste 16 %) takia yhtiön on tänä vuonna pakko onnistua tuloskäänteessä.

Tyyppi: company_report
24.11.
2016

Laskemme Eforen tavoitehintaa 0,42 euroon (aik. 0,60 EUR) ja toistamme osakkeen myy-suosituksen. Mielestämme yhtiössä tehdään oikeita toimenpiteitä ilmeisen kovalla kädellä liiketoiminnan kääntämiseksi ja Eforesta voi kuoriutua vielä kiinnostava käänneyhtiö. Arvostuskertoimien valossa osakkeen tuotto/riski -suhde ei kuitenkaan ole vielä houkutteleva ja suosittelemme sijoittajia odottamaan parempaa näkyvyyttä yhtiön rahoitustilanteen selkiytymiseen sekä kustannussäästötoimenpiteiden vaikutuksiin.

Tyyppi: company_report
11.8.
2016

Efore julkaisi eilen H1-tuloksensa, mikä suurimmalta osin oli jo tiedossa yhtiön annettua ennakkotietoja tuloksestaan jo viime viikolla. Odotuksiemme mukaisesti heikko Telecom-sektori rasitti koko yhtiön tulosta alkuvuonna. Laskemme Eforen tavoitehinnan 0,60 euroon (aik. 0,65 euroa) ja toistamme myy-suosituksemme. Riskitaso on mielestämme liian korkea ja suosittelemme sijoittajia odottamaan, kunnes näkyvyys Kiinan tehtaan ulkoistamisen ja muiden kustannussäästöjen vaikutukseen tulokseen selvenee.

Tyyppi: company_report
25.5.
2016

Teholähdevalmistaja Efore antoi eilen negatiivisen tulosvaroituksen, mikä ei tullut täysin yllätyksenä meille. Tulosvaroituksen taustalla toimii arviomme mukaan Eforelle tärkeä telecom-markkina, jonka kehitys alkuvuonna on ollut heikko. Olemme laskeneet lähivuosien tulosennusteitamme huomattavasti eilisen tulosvaroituksen jälkeen. Tarkistamme tavoitehintamme 0,65 euroon (aik. 0,72 euroa) ja laskemme suosituksemme myy-tasolle (aik. vähennä).

Tyyppi: video
30.3.
2016

Efore yhtiökokous 2016 - Heikki Viika

"Eforen viime vuoden taloudellinen ei vastannut odotuksia, tavoitteena oli kääntää tulos positiiviseksi. Telekom-markkinan kehitys on alkuvuonna ollut hieman suotuisampi kun mitä olimme odottaneet, odotamme että Telekomissa pystytään pysymään viime vuoden tasolla ja Teollisuuden puolella odotetaan kasvua. Kustannustehokkuus on tärkeä osa Eforelle, Kiinan tehtaan mahdollisella ulkoistamisella haetaan kustannustehokkuutta ja samalla tämä vapauttaa resursseja, joita voi käyttää myynnin ja kehityksen edistämiseen."

Tyyppi: company_report
15.2.
2016

Efore julkaisi perjantaina hieman odotuksiamme heikomman Q4-tuloksen. Yhtiö pyrkii kuluvana vuonna kääntämään tuloksen positiiviseksi neljän tappiollisen vuoden jälkeen. Alustavat onnistumiset teollisuussektorin kasvattamisessa ja uusasiakashankinnassa antavat luottamusta käänteen onnistumiseen, mutta telekommunikaation tilanne jatkuu haastavana. Ohjeistus oli linjassa odotuksemme kanssa ja Efore ennakoi liikevaihdon kasvavan ja liikevoiton ilman kertaeriä olevan positiivinen.

Tyyppi: video
12.2.
2016

Efore Q4'15 - Heikki Viika

"Eforella oli haastava neljännes Telecom sektorissa, kun Telecom markkinan vuoden 2016 odotettu heikentyminen näkyi meidän kysynnässä hieman aikaisemmin. Teollisuus-sektorilla uusasiakashankinnan hankinta antoi tukea kasvulle, Q4 oli kahdeksas perättäinen kasvuneljännes ja trendi säilyy.

Sivut

Efore

ISIN: 
FI0009900054
Exclude from ranking: 
Efore lyhyesti

Efore on vuonna 1975 perustettu suomalainen elektroniikan tehosyöttöratkaisuja kehittävä ja valmistava yritys. Yhtiön kehittämät teholähteet palvelevat pääasiassa telekommunikaatio- ja teollisuussektoreita. Heinäkuussa 2013 Efore ilmoitti ostavansa italialaisen ROAL Electronicsin koko osakekannan, mikä kasvatti yhtiön kokoa huomattavasti teollisuussektorilla. Sektoreittain yhtiön liikevaihdosta hieman yli puolet tulee telekommunikaatiosektorilta ja loput teollisuussektorilta. Yhtiön tuotantolaitokset ovat Kiinan Suzhoussa sekä Tunisiassa. Tuotekehitysyksiköt toimivat Suomessa, Ruotsissa, Italiassa (ROAL) sekä Kiinan Suzhoussa.

Telekommunikaatiossa yhtiön asiakkaita ovat Nokia Solutions and Networks (NSN), Ericsson sekä Alcatel-Lucent. Suuri riippuvuus etenkin NSN:n sekä Ericssonin asiakkuuksista on ollut Eforelle viime vuosina haaste näiden asiakkaiden kysynnän rajun heilahtelun takia. Teollisuussektorilla Eforen asiakaskunta on hyvin hajautunut ja yksittäisten asiakkaiden merkitys on pieni. Teollisuussektorin asiakkaita ovat esimerkiksi ABB, Planmeca, Puolustusvoimat, Daktronics, National Instruments, Osram ja Fingrid.

Eforen keskeinen kilpailijaryhmä ovat suuret ja globaalit elektroniikkatuotteiden valmistajat, kuten Delta Electronics, Emerson, Eaton ja Acbel. Lisäksi teholähdemarkkinalla kilpailee suuri joukko Eforen kokoluokassa olevia keskisuuria toimijoita sekä erittäin suuri joukko pieniä toimijoita, jotka ovat erikoistuneet tietyille tuotealueille tai asiakassektoreille. Eforen kilpailuedut perustuvat näkemyksemme mukaan yhtiön tuotekehitysosaamiseen sekä vahvoihin asiakassuhteisiin, joita ROAL-yritysosto täydentää.

Eforen sijoittajasivuille