Efore
841 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
0.50 EUR
OSTO 0.50 ALIN 0.00 VAIHTO (KPL) 0
MYYNTI 0.50 YLIN 0.00 VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR
KURSSI
0.50 EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Käänneyhtiö, kustannusrakennetta tehostettu onnistuneesti
Käänteen onnistuminen, telekommunikaatiosektorin heikko kysyntä ja riippuvuus pääasiakkaista
Matala volyymipohjainen arvostus, mutta kurssinousu edellyttää lisää näkyvyyttä tuloskäänteeseen

Pörssikalenterin tapahtumat

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Viimeisin video

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Tyyppi: company_report
15.12.
2017

Yhtiön kustannussäästöt ovat edenneet hyvin ja tase on tervehtymässä, mutta volyymit ovat liian matalalla tasolla erityisesti telekommunikaatiosektorin heikkouden takia. Eforen osakkeen arvostus näyttää kohtalaisen tuloskäänteen onnistuessa jo varovaisen houkuttelevalta (2019e P/E 10x). Yhtiön merkittävästi tehostuneen kulutason myötä kannattavuuden ja siten myös osakkeen vipu ylöspäin voi siis olla tuntuva, mikäli yhtiö saa myynnin kasvuun. Heikon näkyvyyden takia suosittelemme kuitenkin pysymään tarkkailuasemissa.

Tyyppi: news
15.12.
2017

Toistamme Eforen vähennä-suosituksen, mutta laskemme tavoitehintamme 0,46 euroon (aik. 0,60 euroa) eilisen tulosvaroituksen jälkeen.

Tyyppi: stock_exchange_release
14.12.
2017

EFORE OYJ        Pörssitiedote      14.12.2017 klo 14.20


Efore Oyj - Johdon liiketoimet

____________________________________________
  

Ilmoitusvelvollinen
Nimi: Simola, Jarmo
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
Liikkeeseenlaskija: Efore Oyj
LEI: 7437009XPNDQBLPM1R38


Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS
Viitenumero: 7437009XPNDQBLPM1R38_20171213132816_2

____________________________________________
  

Tyyppi: stock_exchange_release
14.12.
2017

Tyyppi: news
14.8.
2017

Tyyppi: company_report
13.8.
2017

Yhtiön H1-raportin perusteella yhtiön tuloskäänne etenee järjestelmällisesti ja odotuksiamme ripeämmin. Lisäksi yhtiö on onnistunut turvaamaan rahoitustaan ja tehostamaan käyttöpääomaa siten, että rahoitusriskit ovat pienentyneet olennaisesti. Eforen osakkeen arvostus on korkea ja hinnoittelee jo tuloskäänteen onnistumista. Emme kuitenkaan näe osakkeessa enää selkeitä negatiivisia ajureita yhtiön rahoitustilanteen selkiytymisen ja tuloskäänteen selkeän edistymisen johdosta. 

Efore

ISIN 
FI0009900054
Inderes company category 
Yhtiöasiakkaat
Exclude from ranking 
Top 3 
Not under coverage 
Standby 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakkaat

Efore lyhyesti

Efore on vuonna 1975 perustettu suomalainen elektroniikan tehosyöttöratkaisuja kehittävä ja valmistava yritys. Yhtiön kehittämät teholähteet palvelevat pääasiassa telekommunikaatio- ja teollisuussektoreita. Heinäkuussa 2013 Efore ilmoitti ostavansa italialaisen ROAL Electronicsin koko osakekannan, mikä kasvatti yhtiön kokoa huomattavasti teollisuussektorilla. Sektoreittain yhtiön liikevaihdosta hieman yli puolet tulee telekommunikaatiosektorilta ja loput teollisuussektorilta. Yhtiön tuotantolaitokset ovat Kiinan Suzhoussa sekä Tunisiassa. Tuotekehitysyksiköt toimivat Suomessa, Ruotsissa, Italiassa (ROAL) sekä Kiinan Suzhoussa.

Telekommunikaatiossa yhtiön asiakkaita ovat Nokia Solutions and Networks (NSN), Ericsson sekä Alcatel-Lucent. Suuri riippuvuus etenkin NSN:n sekä Ericssonin asiakkuuksista on ollut Eforelle viime vuosina haaste näiden asiakkaiden kysynnän rajun heilahtelun takia. Teollisuussektorilla Eforen asiakaskunta on hyvin hajautunut ja yksittäisten asiakkaiden merkitys on pieni. Teollisuussektorin asiakkaita ovat esimerkiksi ABB, Planmeca, Puolustusvoimat, Daktronics, National Instruments, Osram ja Fingrid.

Eforen keskeinen kilpailijaryhmä ovat suuret ja globaalit elektroniikkatuotteiden valmistajat, kuten Delta Electronics, Emerson, Eaton ja Acbel. Lisäksi teholähdemarkkinalla kilpailee suuri joukko Eforen kokoluokassa olevia keskisuuria toimijoita sekä erittäin suuri joukko pieniä toimijoita, jotka ovat erikoistuneet tietyille tuotealueille tai asiakassektoreille. Eforen kilpailuedut perustuvat näkemyksemme mukaan yhtiön tuotekehitysosaamiseen sekä vahvoihin asiakassuhteisiin, joita ROAL-yritysosto täydentää.

Eforen sijoittajasivuille