Efore

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Volyymien piristyminen voisi tuoda selkeän tulosparannuksen
Heikko kysyntä teollisuussektorilla. Telekomin syklin kääntyminen laskuun ja riippuvuus telekommunikaatiosektorin asiakkaista
Matala volyymipohjainen arvostus, mutta kurssinousu edellyttää lisää näkyvyyttä tuloskäänteeseen

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
3.4.
2017
Alaotsikot:
 • Makrotalouden perusta markkinaoptimismille on nyt vahva
 • Tecnotree päivitys - oikeaan suuntaan korkealla riskillä
 • Sotkamo Silver päivitys - siirrymme tarkkailuasemiin, sillä rahoitus näyttää viivästyvän

Constin kasvu tulee arviomme mukaan kiihtymään kuluvana vuonna selvästi viime vuoden tasolta yritysostojen ja positiivisen tilauskannan kehityksen tukemana. 

Tyyppi: morning_review
24.2.
2017
Alaotsikot:
 • Saksan budjettiylijäämä paisui ennätyslukemiin
 • Taaleri H2 tiistaina - kustannustehokkuuden pitää parantua
 • Apetit päivitys - tulos ei näytä kääntyvän helpolla

Vincit julkaisi tänään aamulla pääpiirteissään odotustemme kanssa linjassa olevan H2-raportin. 

Tyyppi: morning_review
16.2.
2017
Alaotsikot:
 • Inflaatio tullut toistaiseksi jäädäkseen kehittyneisiin talouksiin
 • Aamun tuloksissa Heeros, Nixu ja Consti Yhtiöt
 • Ennakkokommenteissa tänään Bittium, Comptel, Solteq, Pihlajalinna

Stockmannin laskuvara on rajallinen yhtiön osissa piilevän arvon vuoksi, mutta tämän arvon purkautuminen vaatisi isoja rakennejärjestelyjä.

Tyyppi: company_report
16.2.
2017

Yhtiö etenee nyt erittäin määrätietoisesti tehostamisohjelmassaan niin kustannusten kuin taseen osalta. Samalla käyttöpääoman selkeä tehostuminen on pienentänyt rahoitusriskejä oleellisesti ja näyttää siltä, ettei Efore joudu turvautumaan oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen. Rahoitusriskit ovat siten pienentyneet oleellisesti, mutta erittäin hauraan taseen (omavaraisuusaste 16 %) takia yhtiön on tänä vuonna pakko onnistua tuloskäänteessä. Osakkeen tuotto-potentiaali ei ole korkeaan riskitasoon nähden riittävän houkutteleva, sillä nykyinen arvostustaso hinnoittelee jo kohtalaista onnistumista yhtiön käänteessä.

Tyyppi: morning_review
14.2.
2017
Alaotsikot:
 • Talenom päivitys - vahva kehitys jatkuu
 • Aspo Q4 huomenna - kohonneille odotuksille haetaan vahvistusta
 • Oriola-KD päivitys - laskemme suositustamme vaisujen tuloskasvunäkymien takia

Kiinasta saatiin aamulla aikaisempaa vahvempia inflaatiolukuja: kuluttajahintojen nousu kiihtyi tammikuussa vahvimmilleen toukokuun 2014 jälkeen, ja tuottajahintojen nousu kuuden vuoden huippuihinsa heijastaen globaalien deflaatioriskien olevan ohi. Tilitoimisto Talenomin eilen julkaisema tilinpäätös oli kokonaisuudessaan vahva ja olemme päivittäneet näkemystämme osakkeesta.

Tyyppi: morning_review
22.12.
2016
Alaotsikot:
 • USA:n asuntomarkkinan hyvä veto jatkui myös loppuvuonna
 • Talenom julkaisee asiakkailleen kaksi uutta taloushallinnon järjestelmää SaaS-ratkaisuna
 • Kotipizza Group Q3 - odotusten mukainen tulos ja tilikauden toinen ohjeistuksen nosto

Nokia kertoi eilen illalla nostaneensa useita kanteita Applea vastaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa johtuen useiden Applen tuotteiden patenttiloukkauksista.

Tyyppi: company_report
24.11.
2016

Laskemme Eforen tavoitehintaa 0,42 euroon (aik. 0,60 EUR) ja toistamme osakkeen myy-suosituksen. Mielestämme yhtiössä tehdään oikeita toimenpiteitä ilmeisen kovalla kädellä liiketoiminnan kääntämiseksi ja Eforesta voi kuoriutua vielä kiinnostava käänneyhtiö. Arvostuskertoimien valossa osakkeen tuotto/riski -suhde ei kuitenkaan ole vielä houkutteleva ja suosittelemme sijoittajia odottamaan parempaa näkyvyyttä yhtiön rahoitustilanteen selkiytymiseen sekä kustannussäästötoimenpiteiden vaikutuksiin. Käänneyhtiön normaaleja tunnusmerkkejä ovat uudistettu johto ja strategia, vakautettu rahoitustilanne sekä osakkeen matala P/B ja EV/Liikevaihto -arvostus. Eforessa näistä merkeistä täyttyy toistaiseksi vasta ensimmäinen.

Tyyppi: morning_review
24.11.
2016
Alaotsikot:
 • Yhtiöpäivityksissä tänään myös Efore ja Uutechnic
 • IT-palveluyhtiöt -yhtiöillan videot katsottavissa InderesTV:ssä
 • Ostimme Suomen Hoivatiloja mallisalkkuumme

Pidämme Verkkokauppa.comin lähivuosien kasvunäkymiä erinomaisina ja yhtiön vahvoista kilpailueduista johtuen sen riskiprofiili on kasvuyhtiölle poikkeuksellisen maltillinen. 

Efore

ISIN: 
FI0009900054
Exclude from ranking: 
Efore lyhyesti

Efore on vuonna 1975 perustettu suomalainen elektroniikan tehosyöttöratkaisuja kehittävä ja valmistava yritys. Yhtiön kehittämät teholähteet palvelevat pääasiassa telekommunikaatio- ja teollisuussektoreita. Heinäkuussa 2013 Efore ilmoitti ostavansa italialaisen ROAL Electronicsin koko osakekannan, mikä kasvatti yhtiön kokoa huomattavasti teollisuussektorilla. Sektoreittain yhtiön liikevaihdosta hieman yli puolet tulee telekommunikaatiosektorilta ja loput teollisuussektorilta. Yhtiön tuotantolaitokset ovat Kiinan Suzhoussa sekä Tunisiassa. Tuotekehitysyksiköt toimivat Suomessa, Ruotsissa, Italiassa (ROAL) sekä Kiinan Suzhoussa.

Telekommunikaatiossa yhtiön asiakkaita ovat Nokia Solutions and Networks (NSN), Ericsson sekä Alcatel-Lucent. Suuri riippuvuus etenkin NSN:n sekä Ericssonin asiakkuuksista on ollut Eforelle viime vuosina haaste näiden asiakkaiden kysynnän rajun heilahtelun takia. Teollisuussektorilla Eforen asiakaskunta on hyvin hajautunut ja yksittäisten asiakkaiden merkitys on pieni. Teollisuussektorin asiakkaita ovat esimerkiksi ABB, Planmeca, Puolustusvoimat, Daktronics, National Instruments, Osram ja Fingrid.

Eforen keskeinen kilpailijaryhmä ovat suuret ja globaalit elektroniikkatuotteiden valmistajat, kuten Delta Electronics, Emerson, Eaton ja Acbel. Lisäksi teholähdemarkkinalla kilpailee suuri joukko Eforen kokoluokassa olevia keskisuuria toimijoita sekä erittäin suuri joukko pieniä toimijoita, jotka ovat erikoistuneet tietyille tuotealueille tai asiakassektoreille. Eforen kilpailuedut perustuvat näkemyksemme mukaan yhtiön tuotekehitysosaamiseen sekä vahvoihin asiakassuhteisiin, joita ROAL-yritysosto täydentää.

Eforen sijoittajasivuille