Kotipizza Group

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Franchising-toimintamalli on Kotipizzan kannalta vähäriskinen ja erittäin hyvin skaalautuva.
Viime vuosina nähdyn nopean kasvuvauhdin hidastuminen, brändiin liittyvät maineriskit, harmaan talouden vaikutus kilpailutilanteeseen pikaruoka-alalla.
Osake on arvostettu tulos-, tase- ja osinkopohjaisesti selvästi alle kansainvälisen pikaruokaketjuista koostuvan verrokkiryhmän.

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
11.4.
2017
Alaotsikot:
 • Venäjän automyynti hyvässä kasvussa maaliskuussa
 • Piippo päivitys - kasvua kohtuullisella arvostuksella
 • Kotipizza-ketjun myynti kasvoi 21 % maaliskuussa
Tyyppi: inderes_qa
6.4.
2017

Onko Kotipizzalla liiketoimintaa Suomen ulkopuolella? Näettekö, että Kotipizza voisi laajentua merkittävästi ympäri Eurooppaa?

Tyyppi: video
30.3.
2017

Inderes ROAST: Pulkkisen vieraana Kotipizzan Tommi "Pizzaguy" Tervanen

Inderes ROASTissa Pulkkisen vieraana Kotipizzan Tommi "Pizzaguy" Tervanen. Tommi kertoo intohimostaan laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä miten hänen aikanaan Kotipizzan brändi ja olemus on muovattu täysin uuteen uskoon (ilmeisellä menestyksellä). Sen lisäksi Verneri tivaa Tommilta, miten franchising-yrittäjien ja emoyhtiön edut sovitetaan yhteen ja milloin pizzaa saa kotiin lennokilla. Keskustelu sivuaa myös indonesialaisia ananaksia sekä meksikolaista ruokaa. 

Tyyppi: morning_review
30.3.
2017
Alaotsikot:
 • Italian velkakirjakoroissa nousupaineita, yksityistämisohjelma epäonnistui
 • Bittiumille tärkeän Firstnet-viranomaisverkon valmistuminen etenee hiljalleen
 • Tecnotree Q4 perjantaina - huomio kassatilanteessa ja rahavirrassa

Näkemyksemme mukaan Nesteen osake on täyteen hinnoiteltu ja nyt on mielestämme hyvä hetki siirtyä voittojen kotiutukseen. 

Tyyppi: video
27.3.
2017

Inderes ROAST: seuraavana vieraana Kotipizzan toimitusjohtaja "pizzaguy" Tommi Tervanen

Inderes ROASTissa seuraavan vieraana Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi "pizzaguy" Tervanen. Tervetuloa! Livelähetys to 30.3. klo 1130. Kysymyksiä voi antaa etukäteen Inderes Q&A:ssa tai Inderesin facebook-seinällä ROAST-promovideota kommentoimalla. Tommi jakaa Kotipizzan lahjakortteja parhaille kysymyksille. 

Tyyppi: company_report
22.3.
2017

Kotipizzan Q4-raportti oli odotuksiamme heikompi. Osake on noussut vuodessa 80 % ja alkaa olla ennusteisiimme nähden neutraalisti hinnoiteltu. Näemme osakkeessa vielä nousuvaraa tuloskasvun jatkuessa. Pidämme yhtiötä hyvänä sijoituskohteena sen matalariskisen franchising-toimintamallin, vahvan kassavirran ja hyvän osingonmaksukyvyn ansiosta.

Tyyppi: morning_review
22.3.
2017
Alaotsikot:
 • Pörssilasku USA:ssa heijastaa ylimitoitettuja talouspolitiikkaodotuksia
 • Kesko johdon tapaaminen - yhtiö etenee vakuuttavasti oikeaan suuntaan
 • Rakennussektorin kokonaiskasvu vaimenee - arvostustasot edelleen yli historiallisten tasojen

Kotipizzan Q4-raportti oli hieman odotuksiamme heikompi.

Tyyppi: morning_review
20.3.
2017
Alaotsikot:
 • Soprano päivitys - takaisin tuloskasvu-uralle
 • Kotipizza Group Q4 tiistaina - odotuksissa selvästi vertailukautta parempi tulos
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Mielestämme Exel Compositesin osake on arvostettu kohtuullisesti yhtiön potentiaaliin nähden, mutta nousuvara nojaa täysin tuloskasvuun, mihin liittyen myös riskiprofiili on vielä koholla. 

Kotipizza Group

ISIN: 
FI4000157235
Market place: 
Main
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Kotipizza lyhyesti

Kotipizza on vuonna 1987 perustettu Pohjoismaiden suurin pizzaravintolaketju, jonka 255 ravintolaa toimii pääosin franchising-periaatteella. Ketjuravintoloiden yhteenlaskettu myynti vuonna 2015 oli 77,3 MEUR. Kotipizza kerää franchising-maksuja keskimäärin 10 % ravintoloiden verolliseen myyntiin perustuen.  Konserniin kuuluu myös oma osto- ja logistiikkaoperaattori Helsinki Foodstock, jolta kaikki ketjun ravintolat ovat velvoitettuja tilaamaan raaka-aineensa (ns. vendor-lock). Helsinki Foodstock toimittaa raaka-aineet Suomessa myös mm. Subway-ravintoloille, EspressoHouselle, Rollsille ja Fafa'sille ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 44,1 MEUR (78 % Kotipizza-konsernin liikevaihdosta). Vuonna 2015 Kotipizza Group perusti yhteisyrityksen (Chalupa Oy) Think Drinks Oy:n kanssa, josta Kotipizza omistaa 60 %. Chalupa on meksikolaishenkinen fast casula-brändi, josta konserni pyrkii rakentamaan uuden valtakunnallisen franchise-malliin pohjautuvan ravintolaketjun.  Vuonna 2015 Kotipizza Group konsernin liikevaihto oli 56,4 MEUR ja raportoitu liikevoitto 63,4 MEUR (6,1 % liikevaihdosta). Konsernissa työskenteli yhteensä 36 henkilöä. Kotipizza Gropin sijoittajasivut löytyvät täältä.