Neo Industrial

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Suuret kaapelitoimitukset maakaapelointiin
Markkinariski raaka-aineiden hintojen muutoksista
Absoluuttisesti arvostus on alhainen

Analyytikko

Petri Gostowski
+358 40 821 5982

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
26.4.
2017
Alaotsikot:
 • UPM Q1 - tuloskone vääntää vakuuttavasti
 • Amer Sports Q1 huomenna - tuloksen odotetaan jäävän vertailukauden alapuolelle
 • Aamutuloksissa tänään Telia, Sanoma, Ahlstrom-Munksjö, Wärtsilä ja Kemira

Nokian Q1-raportin edellä verkkomarkkinoilla on nähtävissä pientä valoa tunnelin päässä, vaikka kausiluonteisesti Q1 on vuoden heikoin neljännes ja markkinatilanne on alkuvuoden pysynyt vaikeana.

Tyyppi: company_report
25.4.
2017

Kaapeliyhtiö Neo Industrial julkaisee Q1-liiketoimintakatsauksensa ensi viikon keskiviikkona. Odotamme yhtiöltä ensimmäiseltä kvartaalilta hyvää suoritusta markkinatilanteen, maakaapelointitilausten ja vientipanostusten siivittämänä.

Tyyppi: morning_review
24.3.
2017
Alaotsikot:
 • Äänestys terveydenhuoltouudistuksesta siirtyi, republikaanit yrittävät saada joukkojaan koottua
 • Mallisalkkumme hyväksyi Comptelista tehdyn ostotarjouksen

Sohlströmin mukaan Neo Industrial sai sekä rahoituksen että kannattavuuden kuntoon, ja lisäksi onnistui kasvattamaan liikevaihtoa melkein 20 prosenttia tilanteessa, jossa metallien hinnat pysyivät suurimman osan vuodesta vakaina. 

Tyyppi: ceo_corner
24.3.
2017

Minkälainen sijoituskohde Neo Industrial on?

Neo Industrialin toimialana on Kaapeliteollisuus, joka on infran rakentamisen myötä tasaisesti kehittyvää perusteollisuutta. Neo Industrial Oyj:n kokonaan omistama Reka Kaapeli Oy valmistaa laajan valikoiman sähkön siirtoon tarvittavia kaapeleita pienjännitteisistä asennus- ja instrumentointikaapeleista aina keski- ja suurjännitekaapeleihin asti. Sähkön kulutus kasvaa koko ajan ja useimmat ympäristöä säästävät tekniset ratkaisut toimivat sähköllä. Näin ollen pidän Neo Industrialia tällä hetkellä turvallisena ja hyvänä sijoituskohteena. Neo Industrialin osake on ollut nykyiseen tuloskehitykseen nähden ilmeisen aliarvostettu, koska sen arvo on noussut jopa satoja prosentteja viimeisen vuoden aikana.

Sijoitusyhtiö Neo Industrialin tavoite on aktiivisen omistajuuden kautta kehittää omistamiaan yrityksiä. Mitä tämä tarkoittaa Reka Kaapelin kohdalla?

Meidän tapauksessa se tarkoittaa, että toimin myös Reka Kaapelin toimitusjohtajana, jota pidän päätyönäni. Tätä enemmän ei varmaan voi olla kehittämässä omistamiamme yrityksiä. Lisäksi meillä on vähemmistöosuus Nestor Cables Oy:ssä, jonka hallituksessa meillä on omistusosuuttamme vastaava edustus.

Vuonna 2016 Neo Industrial kasvoi vahvasti. Mitkä tekijät olivat kasvun taustalla ja millainen markkinatilanne on kuluvana vuonna?

Onnistuimme viime vuonna tekemään täydellisen turnaroundin. Saimme sekä yhtiön rahoituksen että kannattavuuden kuntoon, ja lisäksi onnistuimme kasvattamaan liikevaihtoamme melkein 20 prosenttia tilanteessa, jossa metallien hinnat pysyivät suurimman osan vuodesta vakaina.

Uudistimme Reka Kaapelin strategian, jonka viestimme tehokkaasti koko henkilöstölle. Onnistuimme jo edellisenä vuonna solmimaan merkittäviä toimitussopimuksia viime ja tälle vuodelle. Otimme aiemmin päätettyjä investointeja onnistuneesti käyttöön, ja onnistuimme nostamaan tehtaidemme käyttöasteita ja toimituskykyä. Edellisenä vuonna käynnistetyn tehostamisohjelman avulla varmistimme kustannustehokkuutemme ja tuottavuuden paranemisen.

Uskomme sähköverkon rakentajien jatkavan investointeja jakeluvarmuuden parantamiseksi myös tulevaisuudessa. Suomessa pelkästään Sähkömarkkinalain velvoitteiden täyttäminen ylläpitää maakaapeleidemme kysyntää vuosiksi eteenpäin. Lisäksi rakentaminen on piristynyt, mikä lisää rakennuksissa käytettävien kaapeleidemme kysyntää. Viimeisimmän ohjeistuksemme mukaan uskomme sekä liikevaihdon että liiketuloksen kasvavan tänä vuonna selvästi viime vuodesta. 

Tyyppi: morning_review
21.3.
2017
Alaotsikot:
 • Macron paranteli asemiaan Ranskan vaaleissa, korkoero supistunut hieman
 • Huawei tavoittelee 150 miljardin dollarin liikevaihtoa
 • Neo Industrial päivitys - arvostus ei huomioi riskejä

Nokian Renkaiden osakekurssin vahvan nousun myötä osake on mielestämme oikein hinnoiteltu emmekä näe siinä enää nousuvaraa 12 kuukauden tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
21.3.
2017

Julkaisemamme seurannan aloitus -raportin jälkeen Neo Industrialin osakekurssi on noussut yli 30 % ilman, että yhtiön fundamenteissa on tapahtunut muutoksia. Näkemyksemme yhtiön potentiaalista ei ole muuttunut, mutta mielestämme nykyisellä arvostuksella riski/tuotto-suhde ei riitä positiiviseen näkemykseen. Näemme kuitenkin edelleen, että yhtiöllä on selkeää potentiaalia vahvaan tuloskasvuun käänteen edetessä odotuksiemme mukaisesti.

Tyyppi: morning_review
16.3.
2017
Alaotsikot:
 • Sampo päivitys - vakaa osinkovirta ja yritysjärjestelyoptio kiinnostavat
 • Fed odotetulla korkouralla, Hollannin populistit joutuivat taipumaan
 • Zeeland Family päivitys - edessä vahvaa tuloskasvua

 Pidämme Nokian arvostusta yhä maltillisena ja näkyvyys siihen, että yhtiön tulos kääntyy kasvuun 2018, on parantunut. 

Tyyppi: video
9.3.
2017

Neo Industrial: minkälainen sijoituscase?

Aloitimme laajalla maksuttomalla raportilla teollisuussijoitusyhtiö Neo Industrialin seurannan. Analyytikko Gostowski avaa yhtiötä sijoituscasena, sen vaikeaa menneisyyttä ja valoisia tulevaisuuden näkymiä. 

Neo Industrial

ISIN: 
FI0009800296
Market place: 
Main
Exclude from ranking: 
Neo Industrial Oyj

Neo Industrial on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa suomalaisiin teollisuusyrityksiin ja pyrkii luomaan arvoa näiden yritysten keskinäisistä synergioista. Se osallistuu yhtiöiden operatiiviseen liiketoimintaan aktiivisen omistajuuden kautta ja on siten osallinen omistamiensa yhtiöiden kehittämisessä. Teollisuussijoitukset ovat pitkäaikaisia sijoituksia ja Neo Industrialin tarkoitus on kehittää kohteita niin kauan kuin se pystyy kasvattamaan niiden arvoa.