Okmetic
Yhtiö on poistunut pörssistä. Katso kaikki yhtiöt tästä.

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Anturikiekoissa vahva pitkän aikavälin kasvunäkymä ja Okmeticilla kilpailuetu
Piikiekkomarkkinan ylikapasiteetti ja syklin kääntyminen
Osake tarjoaa vahvan osinkotuoton sekä option arvonnousuun

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: company_report
3.5.
2016

Hyväksyimme mallisalkussamme tänään Kiinalaisen NSIG:n ostotarjouksen Okmeticista ja suosittelemme muita Okmeticin osakkeenomistajia tekemään vastaavan. Ostotarjouksen hyväksymisaika alkoi 22.4.2016 ja se päättyy 27.5.2016, ellei hyväksymisaikaa jatketa. NSIG tarjoaa käteisvastikkeena 9,20 euroa osakkeelta. Okmetic-sijoituksemme kokonaistuotto salkussamme nousi noin 200 %:iin vahvan arvonnousun sekä yhtiön vuolaan osinkovirran johdosta. Ostotarjous oli tavoittelemamme päätepysäkki sijoituksellemme ja mielestämme sen ajoitus on täydellinen.

Tyyppi: company_report
22.4.
2016
Tyyppi: video
21.4.
2016

Okmetic Q1'16 - Kai Seikku

"Yleisesti puolijohdemarkkina on nyt aika haastavassa tilanteessa. Olemme tulossa puolijohdemarkkinalla vaisumman kysynnän vaiheeseen, mikä johtuu älypuhelinmarkkinan saturoitumisesta. Samaan aikaan Internet of Things on vielä konseptiasteella. Okmeticin alkuvuoden tulokseen vaikutti vaisu markkina, joka piristyi vasta maaliskuussa. Kassavirta oli merkittävästi parempi kuin vuosi sitten. Markkina ei anna selkänojaa, mutta Okmetilla uusia tuotteita ja hyväksyntöjä saadaan läpi loppuvuonna, mikä virkistää kysyntää."

Tyyppi: company_report
4.4.
2016

Chinese National Silicon Industry Group (NSIG) announced a public tender offer for all shares of Okmetic on Friday. The offer did not come as a surprise for us since we have been saying for four years that the company is a likely takeover target. Before the announcement our target price was 8.00 EUR and our recommendation was Buy. The offer value is 9.85 EUR, which we consider as a good price and we believe that competing offers are highly unlikely. Since Okmetic’s share price is clearly below the offer value of 9.85 EUR, we recommend investors still to hold the shares.

Tyyppi: video
1.4.
2016

Okmetic ostotarjous - Kai Seikku

"Kiinalaisen ostajan taustalla on Kiinan tavoite nousta teknologian ja puolijohdeteollisuuden arvoketjuun. Siten tämä ei yllättänyt meitä. Kiina halunnee nousta Yhdysvaltain, Korean ja Japanin rinnalle teknologiassa. Toimialalla on paljon heikkoja kilpailijoita, joilla ei ole rahkeita toimia konsolidoijana. Hallitus ja neljä suurinta omistajaa suosittelevat ostotarjouksen hyväksymistä."

Tyyppi: company_report
5.2.
2016

We upgrade our recommendation for Okmetic to Buy (Accumulate) and raise our target price to 8.0 EUR (7.7 EUR) after a solid Q4-report. Okmetic’s investment case is based on Okmetic’s solid long term growth fundamentals, improving profitability trend, low earnings based valuation (P/E 13x) and strong dividend yield (>6 %).

Tyyppi: video
4.2.
2016

Okmetic Q4'15 - Kai Seikku

"Neljännes oli vaikea loppuaan kohti, mutta loka- ja marraskuussa oltiin vielä hyvässä vauhdissa. Isossa kuvassa koko markkinalla markkinatilanne ei näytä kovin hyvältä ja varastokorjaus on edelleen käynnissä. Okmeticilla sen niche-strategiassa tilanne on hieman erilainen. Näemme markkinatilanteen normalisoituvan jo Q1:n loppua kohti. Tulosohjeistuksemme edellyttää hyvää onnistumista ja tämän vuoden luvut tulevat sisältämään vahvaa kasvua ja etemistä meidän fokus-alueilla."

Tyyppi: video
19.11.
2015

Okmetic: tutkimusraportin yhteenveto - Mikael Rautanen

Analyytikkomme käy läpi keskeiset havainnot laajasta Okmetic-tutkimusraportista

Sivut

Okmetic

ISIN: 
FI0009009054
Inderes company category: 
Osinkoyhtiöt
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Not under coverage: 
Standby: 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Osinkoyhtiöt

Okmetic lyhyesti

Okmetic on maailman johtava piikiekkojen tuottaja MEMS-antureihin. Yhtiö toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä piikiekkoja anturi- ja puolijohdeteollisuudelle. Okmeticin piikiekot toimivat alustana mitä erilaisimmille tuotteille ja sovelluksille. Kannettavien laitteiden lisääntyvä käyttö ja moninaiset toiminnallisuudet kasvattavat vaativien anturikomponenttien kysyntää.

Yhtiö tarjoaa anturisovelluksissa ratkaisuja esimerkiksi paine- ja kiihtyvyysantureiden, aktuaattoreiden, piimikrofonien sekä mikrofluidistiikan ja optisten komponenttien valmistamiseen. Lisäksi puolijohdekiekoissa yhtiö tarjoaa ratkaisuja teho- ja erillispuolijohteisiin sekä IC-piireihin.

Yhtiöllä on tehtaat Suomessa ja Yhdysvalloissa, sopimusvalmistusta Japanissa ja Kiinassa, sekä myyntitoimistot Japanissa ja Hongkongissa. Okmeticin agenttiverkosto palvelee Kiinassa, Koreassa, Malesiassa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa.

Okmeticin strategian tavoitteena on kannattava kasvu, joka perustuu yhtiön keskeisiin ydinosaamisalueisiin ja pitkäaikaisten tuotekehityshankkeiden kaupallistamiseen. Yhtiö tavoittelee vähintään 10 prosentin orgaanista kasvua liikevaihdossa vuositasolla ja liiketulosta joka on yli 10 prosenttia liikevaihdosta.

Okmeticin sijoittajasivuille