Orava Asuntorahasto
KURSSI
4.16 EUR +0.24%
OSTO 4.16 ALIN 4.15 VAIHTO (KPL) 8 412
MYYNTI 4.17 YLIN 4.16 VAIHTO (VAL) 0,035 Milj. EUR
KURSSI
4.16 EUR +0.24%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Asuntojen hintojen mahdollinen nousu, tukkualennuksella tehtävien asuntohankintojen kasvattaminen, nettovuokratuotto-%:n kasvattaminen, NAV-pohjaisen arvostustason nousu, omien osakkeiden ostaminen ja REIT-mallin purkaminen
Asuntojen hintojen lasku ja Suomen talouden vaatimaton kehitys, tukkualennusten pienentyminen, uuden rahoituksen saatavuuden heikentyminen ja hinnan nousu
Pidämme osakkeen hinnoittelua 60 % alle vuoden 2017 ennustamamme NAV:in tällä hetkellä perusteltuna huomioiden lähivuosien ennustamamme n. 4 %:n kokonaistuotto NAV:ille

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
17.7.
2017

Päivitämme Orava Asuntorahaston tavoitehinnan 4,10 euroon (aik. 4,40 euroa) ja toistamme osakkeen vähennä-suosituksen. Ennustamme osakkeen kokonaistuoton jäävän lähivuosina n.

Tyyppi: company_report
17.7.
2017

Ennustamme Orava Asuntorahaston osakkeen kokonaistuoton jäävän lähivuosina n. 4 %:n tasolle, minkä takia pidämme peruskenaariossa osakkeen hinnoittelua 60 % alle vuoden 2017 ennustamamme NAV:in perusteltuna. Oravan tuotto on herkkä asuntojen hintojen muutoksille ja hankinnoissa saavutettaville tukkualennuksille. Mikäli asuntojen hinnat lähtisivät vahvaan (n. 3 %) nousuun ja/tai yhtiön asuntohankinnat ylittäisivät ennustamamme tason, voisi osakkeen tuotto yltää jopa 10 %:iin. Emme kuitenkaan pidä näitä skenaarioita todennäköisinä lähivuosina.

Tyyppi: inderes_qa
1.6.
2017

Moikka, uusin Rautasen blogi pisti viimein kysymään suoraan; olitteko puhtaasti väärässä Oravan suhteen vai onko ulostulon paikka teidän tuloissa siitä mitä firmat maksaa teille seurannasta ym? (Vai onko tästä ollut jo juttua..) Tarkistin seurannan analyysin lopusta ja ei se 100% metsässä ole, mutta jokin mielestäni mättää kun piensijoittajista kaikki ovat tuominneet ja hylänneet ko firman aikoja sitten - ja te olette sitä suositelleet ostamaan moneen kertaan. Ts miksi ette osanneet odottaa lopputulemaa? Ko analyytikonne on palkittu jne.

Tyyppi: video
24.5.
2017

Inderes ROAST: vieraana Oravan Pekka Peiponen

Inderes ROAST:ssa vieraana #Orava:n tj Pekka Peiponen. Orava on aiheuttanut sijoittajissa vahvoja mielipiteitä ja yli -50% kurssikehitys vuoden aikana on sapettanut. Kiitos kaikille katsojille osallistumisesta ja loistavista kysymyksistä! Oli piukat paikat.

Kysyttyjä kysymyksiä: 

Tyyppi: news
24.5.
2017

Inderes ROASTissa on tänään vieraana Orava Asuntorahaston toimitusjohtaja Pekka Peiponen. Inderes ROASTissa toimitusjohtajat istutetaan puolen tunnin haastatteluun, jossa kiperiäkään kysymyksiä ei kaihdeta.

Tyyppi: video
22.5.
2017

Inderes ROAST: seuraavana vieraana Oravan Pekka Peiponen

Inderes ROASTissa Pulkkisen vieraana ensi keskiviikkona 24.5. kello 10:30 Oravan toimitusjohtaja Pekka Peiponen. ROASTiin voi laittaa kysymyksiä kommentoimalla tähän, Inderes Q&A:ssa tai livelähetyksen aikana facebookissa tai inderes.fi livechatissa. 

Tyyppi: company_report
19.5.
2017

Oravan osakkeen arvostustaso on NAV:iin nähden hyvin matala, mutta lähivuosien tuloksen tasoon liittyvä riski on mielestämme korkea. Yhtiön matala arvostus voisi arviomme mukaan korjaantua nopeastikin esimerkiksi REIT-rakenteesta luopumisen tai yhtiön osittaisen purkamisen kautta, mutta emme pidä tämänkaltaisia toimia tässä vaiheessa todennäköisinä. Vastaavasti myös Suomen asuntomarkkinoiden selvä käänne parempaan voisi toimia positiivisena ajurina osakkeelle, mutta toistaiseksi Suomen talouden positiivinen vire ei ole heijastunut asuntojen hintoihin.

Tyyppi: news
19.5.
2017

Toistamme Orava Asuntorahaston vähennä-suosituksen ja tarkistamme tavoitehintamme 4,40 euroon (aik. 4,60 euroa) ennustemuutostemme myötä. Osakkeen arvostustaso on NAV:iin nähden hyvin matala, mutta lähivuosien tuloksen tasoon liittyvä riski on mielestämme vastaavasti korkea.

Sivut

Orava Asuntorahasto

ISIN: 
FI4000068614
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Not under coverage: 
Orava lyhyesti

Yhtiön toiminimi on Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj (ruotsiksi Orava Bostadsfastighetsfond Abp ja englanniksi Orava Residential Real Estate Investment Trust plc). Yhtiö on suomalainen julkinen osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki ja jonka Y-tunnus on 2382127-4.

Yhtiö on perustettu 30.12.2010 Hallinnointiyhtiön aloitteesta Kiinteistörahastolaissa tarkoitetuksi kiinteistörahastoksi, jonka kiinteistösijoitustoiminnan säännöt Finanssivalvonta on hyväksynyt 28.1.2011. Sääntöjä on muutettu kesällä 2011 ja Finanssivalvonta on vahvistanut muutokset 17.8.2011.

Yhtiön yhtiöjärjestyksen 3 §:n mukaan Yhtiön toimialana on Kiinteistörahastolaissa tarkoitettuna kiinteistörahastona harjoittaa omistamiensa ja osakeomistuksen perusteella hallitsemiensa asuntojen ja kiinteistöjen vuokraustoimintaa, siihen kohdistuvaa tavanomaista isännöinti- ja kunnossapitotoimintaa, rakennuttamistoimintaa omaan lukuunsa sekä näiden edellyttämää varainhallintaa.

Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj on REIT (Real Estate Investment Trust). Kyseessä on kansainvälisesti käytetty lyhenne osakeyhtiömuotoiselle, listatulle ja kiinteistöihin sijoittavalle rahastolle, joka on vapautettu tuloveroista tietyin edellytyksin.

Yhtiön vuokraus- ja sijoitustoiminnan tavoitteena on tuottaa hyvää osinkoa ja arvonnousua osakkeenomistajille. Yhtiö omistaa, vuokraa, kehittää, rakennuttaa ja myy asuinhuoneistoja ja -kiinteistöjä tai kokonaisia asunto-osakeyhtiöitä. Yhtiön tavoitteena on sijoittaa pääasiassa hyvän vuokratuoton tarjoaviin vuokra-asuntoihin suurissa ja keskisuurissa suomalaisissa kaupungeissa. Yhtiön tulos syntyy asuntojen vuokratuotoista ja asuntojen arvonmuutoksista, joista vähennetään vieraan pääoman kustannukset sekä asuntoihin ja hallintoon liittyvät kulut

 

Orava REIT sijoittajasivut