Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Osinkoyhtiöt

Ramirent

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Vahva rakennusmarkkina pitää kasvunäkymät lievästi positiivisina
Suuri liiketoiminnan syklisyys voi altistaa tuloksen suurille vuosittaisille heilahteluille. Markkinoilla on myös näkynyt edelleen hintapaineita
Arvostustaso on tulospohjaisesti erittäin haastava, mutta osinkotuotto on kohtuullisen hyvä

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
20.2.
2017
Alaotsikot:
 • Bittium Q4 - vuoden 2017 näkymät selvästi odotettua heikommat
 • Restamax Q4 huomenna - odotamme hyvää suoritusta kaikilla rintamilla
 • Pihlajalinna päivitys - aika panostaa markkina-aseman vahvistamiseen

Osakkeen arvostus ei ole lyhyellä tähtäimellä edullinen, mutta Huhtamäen vahva track-record ja pitkän tähtäimen hyvä tuloskasvunäkymä huomioiden pidämme kertoimia yhä kohtuullisina.

Tyyppi: company_report
20.2.
2017

Q4-raportti oli syksyn tulosvaroituksesta ja keskeneräisistä muutostoimista huolimatta hyvä ja raportoidut luvut ylittivät selvästi ennusteet. Toinen yllätys raportilla oli, että yhtiö jatkoi ”ylianteliasta” osingonjakopolitiikkaa ja jakoi jälleen selvästi tulosta korkeamman osingon. Yhtiö antoi odotetusti positiiviset näkymät kuluvalle vuodelle, mutta kommentit koskien muutosohjelmien ja myyntimixin kannattavuus-vaikutuksia olivat arvioitamme positiivisemmat. Erittäin haastavasta arvostustasosta huolimatta osake saa lyhyellä aikavälillä tukea korkeasta osinkotuotosta ja tuloskasvusta.  

Tyyppi: morning_review
21.11.
2016
Alaotsikot:
 • Politiikka tulee pysymään pinnalla markkinoilla
 • Investors House kertoi lisätietoja uudelleensuunnatusta strategiastaan

Ramirent on aiheuttanut sijoittajille useita pettymyksiä viime vuosien aikana, eikä yhtiö ole sisäisten haasteiden vuoksi kyennyt hyödyntämään kuin osan vallitsevasta vahvasta markkinatilanteesta Ruotsissa ja Suomessa. 

Tyyppi: company_report
21.11.
2016

Yhtiön kannattavuuskehitys on jäänyt kuluvana vuonna positiivisesta markkinatilanteesta huolimatta heikoksi, minkä vuoksi yhtiö on käynnistänyt muutosohjelman tilanteen korjaamiseksi. Muutosten implementointi ei kuitenkaan käy hetkessä ja niiden tulosvaikutukset ovat osin epävarmat. Pidämme osakkeen arvostustasoa haastavana ja osake ei näkemyksemme mukaan kestä lisäpettymyksiä tai markkinanäkymien mahdollista heikentymistä hyvästä osinkotuotosta huolimatta.

Tyyppi: morning_review
7.11.
2016
Alaotsikot:
 • Restamax Q3 huomenna - kurssinousun myötä pettymyksiin ei ole varaa
 • Ramirent Q3 - heikkouksien korjaaminen vie aikaa
 • Apetit päivitys - kannattavuuskäännettä joudutaan vielä odottamaan

USA:n presidentinvaalien villin kortin, Donald Trumpin, asemien vahvistuminen vaalikamppailussa painoi selvästi osakeindeksejä viime viikolla.

Tyyppi: company_report
7.11.
2016

Q3-raportti oli tulosvaroituksen myötä odotetusti heikko ja jäi selvästi ennen tulosvaroitusta päivitetyistä ennusteista. Yhtiön kannattavuuskehitys on jäänyt vahvasta markkinatilanteesta huolimatta heikoksi, minkä vuoksi yhtiön uusi johto on käynnistänyt muutosohjelman tilanteen korjaamiseksi. Muutosten implementointi ei käy hetkessä ja sen tulokset ovat epävarmat, joten laskimme kuluvan vuoden ja lähivuosien tulosennusteitamme selvästi. Osakkeen arvostustaso on haastava, mutta sitä tukee vahva markkinatilanne ja edelleen hyvällä tasolla liikkuva osinkotuotto.

Tyyppi: morning_review
26.10.
2016
Alaotsikot:
 • Cargotec Q3 - lisää haasteita horisontissa
 • UPM Q3 - kurssireaktio hinnoitteli osakkeen täyteen
 • Tuloskommenteissa myös Stora Enso, Fortum, Neste ja Orion

Huhtamäen Q3-tulos oli hyvää vertailukautta hieman parempi, mutta markkinoiden koviin odotuksiin raportti ei tuloksen osalta yltänyt. 

Tyyppi: morning_review
12.10.
2016
Alaotsikot:
 • Ericssonilta tulosvaroitus: ”negatiiviset toimialatrendit kiihtyneet”
 • Fiskars päivitys - kurssitaso on laskenut, muttei vielä riittävästi
 • Rakennussektorin näkymät positiiviset - arvostustasot yli pitkän aikavälin keskiarvojen

Odotukset Q3-tuloskautta kohtaan ovat vahvan Q2-tuloskauden jälkeen positiiviset ja odotamme yhtiöiden jatkavan hyvää tuloskehitystään toimintaympäristön piristymisen myötä.

Ramirent

ISIN: 
FI0009007066
Inderes company category: 
Osinkoyhtiöt
Exclude from ranking: 
Ramirent lyhyesti

Ramirent on johtava konevuokrauskonserni, joka yksinkertaistaa asiakkaittensa liiketoimintoja toimittamalla dynaamisia vuokrausratkaisuja.Ramirent palvelee laajaa asiakaskuntaa, kuten rakennus- ja prosessiteollisuutta, telakoita, julkista sektoria ja kotitalouksia.

Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 714 miljoonaa euroa. Konsernilla on noin 3.000 työntekijää 358 toimipaikassa 13 maassa Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

 

Ramirentin sijoittajasuhdesivut