Restamax

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Yritysostovetoinen kasvu ja mittakaavahyödyt
Suomen talouden vaisut näkymät ja lainsäädännön muutokset
Osakkeessa nousuvaraa tuloskasvun sekä kertoimien normalisoitumisen myötä

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 0258908

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
6.4.
2017
Alaotsikot:
 • Fedin pöytäkirjat osoittivat rahapolitiikan jatkavan kiristymistään
 • Restamax päivitys - nykykurssi ei heijastele Smilen todellista arvoa

SRV:n osakkeen momentti on ollut Q4-tuloksen jälkeen kateissa, kun rakennussektorin odotukset ovat vaimentuneet ja yhtiö ei ole tiedottanut uusista merkittävistä tilauksista. 

Tyyppi: company_report
5.4.
2017

Yhtiön eilen ilmoittama Banssi Henkilöstöpalvelun yritysosto luo mielestämme omistaja-arvoa ja olemme nostaneet lähivuosien tulosennusteita. Suhteessa voimakkaaseen tuloskasvuun osake on edelleen varsin kohtuullisesti hinnoiteltu ja nykykurssi ei huomioi Henkilöstövuokrausliiketoiminnan todellista arvoa.

Tyyppi: video
27.3.
2017

Pääanalyytikko Vilén avaa Restamaxia sijoituskohteena

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén avaa Restamaxia sijoituskohteena videolla. Julkaisimme äskeittäin yhtiöstä maksuttoman laajan raportin, joka on luettavissa tästä linkistä https://www.inderes.fi/vahva-tuloskasvu-jatkuu-1. Vilén näkee osakkeen käyvän arvon 8 euron maastossa, jos tuloskasvu realisoituu odotetunlailla. Restamax on koko historiansa ajan profiloitunut kasvuyhtiöksi ja näin analyytikko uskoo myös jatkossa olevan. Johdon suuri omistusosuus tarkoittanee, että osakkeenomistajien edut ovat yhtenevät. Toisaalta osake on nykykertoimilla neutraalisti hinnoiteltu, joten kasvua on tultava. 

Tyyppi: morning_review
23.3.
2017
Alaotsikot:
 • KONE päivitys - raaka-aineet uhkaavat hissimyynnin kannattavuutta
 • Restamax päivitys - odotamme vahvaa tuloskasvua
 • Revenio päivitys - HOME-tuotteen FDA-lupa poistaa epävarmuutta osakkeesta

Nostamme TOP3-listallemme Revenion, joka varmisti eilen saaneensa HOME-tuotteelleen FDA-myyntiluvan Yhdysvalloissa. 

Tyyppi: company_report
23.3.
2017

Toistamme Restamaxin 6,7 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme. Näkemyksemme mukaan Restamaxin käypä arvo on edelleen selvästi nykyistä kurssia korkeampi ja näemme tämän arvon realisoituvan asteittain, kun yhtiön tulos jatkaa parantumistaan. Osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvällä tasolla vahvan tuloskasvun sekä korkean ja kasvavan osingon (+5 %) myötä.

Tyyppi: morning_review
22.2.
2017
Alaotsikot:
 • Ranska liittyi euroalueen kasvutalkoisiin, USA:n teollisuudessa notkahdus
 • Ennakkokommenteissa tänään Uutechnic ja Apetit
 • Restamax päivitys - tasaisesti oikeaan suuntaan

Pidämme Alma Median tuloskasvunäkymiä lähivuosille hyvinä, mutta osakkeen arvostustaso on lyhyellä tähtäimellä neutraali. 

Tyyppi: company_report
22.2.
2017

Tarkistamme Restamaxin tavoitehintamme 6,7 euroon (aik. 6,5 euroa) ja toistamme lisää-suosituksemme. Q4-tulospettymyksestä huolimatta yhtiö jatkaa etenemistään oikeaan suuntaan ja vahvan tuloskasvun sekä korkean osinkotuoton myötä osakkeen tuotto-odotus on edelleen hyvällä tasolla. Kurssinousu nojaa kuitenkin yhä enemmän tulosparannuksen realisoitumiseen.

Tyyppi: morning_review
21.2.
2017
Alaotsikot:
 • Bittium päivitys - katsomme tuotestrategian kehitystä murroksen yli
 • Solteq päivitys - markkinamuutokset jarruttavat kasvua
 • Scanfil Q4 perjantaina - ohjeistus ratkaisee reaktion

Restamaxin aamulla julkaisema Q4-tulos jäi odotuksistamme etenkin liikevaihdon osalta. Odotuksia heikomman kasvun myötä myös tulos jäi odotuksista ja kokonaisuutena raportti oli meille pettymys. 

Restamax

Restamax lyhyesti

Restamax Oyj on yksi Suomen suurimmista ravintola-alan konserneista. Tarjoamme elämyksiä asiakkaillemme yli sadassa ruoka- ja viihderavintolassa ympäri Suomen. Vuonna 1996 perustettu Restamax on koko historiansa ajan kasvanut voimakkaasti sekä strategisten yritysostojen kautta että orgaanisen kasvun avulla. Yhtiön valikoimiin kuuluu sekä premium-tason ravintoloita, rentoja päivällis- ja illallisravintoloita että helppoja perheravintoloita. Vuonna 2013 yhtiö listautui Helsingin pörssiin ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan yhtiönä. Ravintolatoiminnan lisäksi Restamax tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Restamaxin sijoittajasivuille