Soprano

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kysynnän piristyminen ja myyntimixin parantuminen, näkyvyyden ja jatkuvuuden parantuminen, hyvin skaalautuva liiketoimintamalli, kustannusrakenteen keventyminen, yrityskaupat
Hyvin suhdanneherkkä toimiala, liikevaihdon lyhyt näkyvyys ja heikohko ennustettavuus, kilpailun ja markkina-aseman muutokset, korkeahko liikearvon määrä suhteessa omaan pääomaan
Tulospohjaiset kertoimet kohtuulliset, jos tuloskäänne toteutuu, osien summa -laskelma ja DCF indikoivat lievää nousuvaraa, osinkotuotto edelleen matala 

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Laaja raportti

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: morning_review
31.5.
2017
Alaotsikot:
  • Inflaatio hidastui euroalueen suurmaissa, ennakoi matalia kokonaislukuja tänään
  • Nixu päivitys - Hollannin pieni yrityskauppa istuu hyvin strategiaan

DT:llä on arviomme mukaan edelleen hyvät edellytykset jatkaa voimakasta kasvuaan lähivuosina ja marginaalipaineista huolimatta kasvu tulee olemaan hyvin kannattavaa. 

Tyyppi: morning_review
27.4.
2017
Alaotsikot:
  • Aamun tuloskommenteissa myös Scanfil, Huhtamäki, Qt ja YIT
  • Cargotec Q1 - vahvasta tuloskasvunäkymästä peruste suositusnostolle
  • SRV Yhtiöt Q1 - erittäin vahva alkuvuosi

Nokian aamulla julkaisema Q1-tulos osui pitkälti markkinoiden odotuksiin. 

Tyyppi: company_report
27.4.
2017

Soprano antoi eilen järjestetyn yhtiökokouksen yhteydessä positiivisia ennakkotietoja alkuvuoden tuloskehityksestä ja kysyntätilanteesta. Nostimme tietojen perusteella tulosennusteitamme ja hyväksymme nyt yhtiölle aiempaa korkeamman arvostustason, sillä ennustamamme voimakkaan operatiivisen tuloskäänteen toteutumisen todennäköisyys on kasvanut. Osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen matalat ja markkinatrendit positiiviset, mutta haluamme nähdä vielä konkreettisempia merkkejä tulosparannuksen voimakkuudesta ja kestävyydestä ennen selkeästi korkeampien arvostuskertoimien hyväksymistä.

Tyyppi: morning_review
20.3.
2017
Alaotsikot:
  • Soprano päivitys - takaisin tuloskasvu-uralle
  • Kotipizza Group Q4 tiistaina - odotuksissa selvästi vertailukautta parempi tulos
  • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Mielestämme Exel Compositesin osake on arvostettu kohtuullisesti yhtiön potentiaaliin nähden, mutta nousuvara nojaa täysin tuloskasvuun, mihin liittyen myös riskiprofiili on vielä koholla. 

Tyyppi: company_report
20.3.
2017

Sopranon operatiivinen tulos jäi vuosina 2013-2016 heikoksi, pääasiassa toimialan heikosta kehityksestä, rakennejärjestelyistä ja raskaasta kulurakenteesta johtuen. Uudistuneen liiketoimintarakenteen ja -mallin sekä tehostustoimien ansiosta yhtiön liiketoiminnot ovat nyt kannattavia ja riskitaso aiempaa matalampi, joten odotamme yhtiöltä selvää tuloskäännettä kuluvana vuonna. Osakkeen arvostuskertoimet ovat kohtuulliset, mutta haluamme nähdä vielä merkkejä tuloskehityksen vakiintumisesta ennen korkeampien kertoimien hyväksymistä.     

Tyyppi: company_report
3.3.
2017

Soprano raportoi pitkälti odotuksiemme mukaisen H2’16-tuloksen. Yhtiön operatiivinen tulos jäi odotetusti tappiolliseksi ja vertailukauden alle, mutta tätä paikkasi ennakoidusti tuloslaskelman alemmilla riveillä osakkuusyhtiöiden myynnistä saadut voitot. Sopranon näkymät ja ohjeistus olivat myös ennakko-odotuksiemme mukaisesti positiiviset vuodelle 2017 ja yhtiön rahoitusasema vahvistui merkittävästi vertailukaudesta. Teimme tulosennusteisiimme raportin perusteella vain pieniä muutoksia, joten toistamme 0,45 euron tavoitehinnan ja vähennä-suosituksen.

Tyyppi: morning_review
3.3.
2017
Alaotsikot:
  • Euroalueen inflaatio vihdoin EKP:n tavoitteeseen, Ranskan ja Saksan korkoero kaventui
  • Soprano H2 - tulos odotettu, näkymät positiiviset

Sijoitusyhtiö Panostajan eilen julkaisema Q1-tulos jäi kauas odotuksistamme, kun sijoituskohteista heikoimmat ja Granon tulospettymys painoivat alleen erityisesti KotiSunin erinomaisen tuloksen.

Tyyppi: video
2.3.
2017

SOPRANO H2'16

Sopranon hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen Inderesin analyytikko Petri Ahon haastattelussa: onko Soprano muuttunut kriisiyhtiöstä kasvuyhtiöksi?

Soprano

ISIN: 
FI0009012793
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Soprano lyhyesti

Soprano-konserni on kahdesta itsenäisestä, työelämän koulutus- ja valmennuspalveluihin keskittyneestä operatiivisesta yhtiöstä ja kahdesta IT-palveluita tarjoavasta osakkuusyhtiöstä koostuva palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Konsernin strategiana on keskittyä yritysjärjestelyjen kautta toimialoihin, joissa regulaatio on muuttumassa, markkinaehtoisuus lisääntyy ja toimialajärjestelyt ovat todennäköisiä. Erityisesti yhtiö on fokusoitunut toimialoihin, joilla digitalisaation avulla voidaan luoda lisäarvoa. Sopranon nykyiset liiketoiminnot ovat keskittyneet pääosin Suomen ja Ruotsin markkinoille, jossa konserni on yksi suurimmista yksityisistä työelämän koulutus- ja valmennuspalveluiden tarjoajista. Sopranon operatiivisilla yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa. Sopranon palveluksessa oli Q4’16 lopussa 91 henkilöä. Valtaosa yhtiön henkilöstä työskentelee Suomessa (noin 70 %) ja Ruotsissa (noin 30 %). Oman henkilöstön lisäksi Sopranolla on laaja, yli 400:n sopimuskonsultin ja yhteistyökumppanin verkosto, joka tuottaa konsernille koulutus- ja valmennuspalveluita.