Soprano
657 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
KURSSI
0.55 EUR
OSTO 0.55 ALIN 0.55 VAIHTO (KPL) 727
MYYNTI 0.55 YLIN 0.55 VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR
KURSSI
0.55 EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kysynnän piristyminen ja myyntimixin parantuminen, näkyvyyden ja jatkuvuuden parantuminen, hyvin skaalautuva liiketoimintamalli, kustannusrakenteen keventyminen, yrityskaupat
Hyvin suhdanneherkkä toimiala, liikevaihdon lyhyt näkyvyys ja heikohko ennustettavuus, kilpailun ja markkina-aseman muutokset, korkeahko liikearvon määrä suhteessa omaan pääomaan
Tulospohjaiset kertoimet kohtuulliset, jos tuloskäänne toteutuu, osien summa -laskelma ja DCF indikoivat lievää nousuvaraa, osinkotuotto edelleen matala 

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Laaja raportti

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: news
31.5.
2017

Soprano tiedotti eilen, että yhtiö laskee liikkeelle 0,5 MEUR:n ei-vaihdettavan hybridilainan, jonka on sitoutunut merkitsemään institutionaalinen sijoittaja. Hybridilainalla ei ole eräpäivää ja sen kuponkikorko on 8,75 %.

Tyyppi: company_report
27.4.
2017

Soprano antoi eilen järjestetyn yhtiökokouksen yhteydessä positiivisia ennakkotietoja alkuvuoden tuloskehityksestä ja kysyntätilanteesta. Nostimme tietojen perusteella tulosennusteitamme ja hyväksymme nyt yhtiölle aiempaa korkeamman arvostustason, sillä ennustamamme voimakkaan operatiivisen tuloskäänteen toteutumisen todennäköisyys on kasvanut. Osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen matalat ja markkinatrendit positiiviset, mutta haluamme nähdä vielä konkreettisempia merkkejä tulosparannuksen voimakkuudesta ja kestävyydestä ennen selkeästi korkeampien arvostuskertoimien hyväksymistä.

Tyyppi: news
27.4.
2017

Nostamme Sopranon tavoitehinnan 0,58 euroon (aik. 0,45 euroa), mutta laskemme suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää). Soprano antoi eilen järjestetyn yhtiökokouksen yhteydessä positiivisia ennakkotietoja alkuvuoden tuloskehityksestä ja kysyntätilanteesta.

Tyyppi: news
20.3.
2017

Nostamme Sopranon suosituksen lisää-tasolle (aik. vähennä) ja toistamme 0,45 euron tavoitehinnan. Sopranon operatiivinen tulos jäi vuosina 2013-2016 heikoksi pääasiassa toimialan heikosta kehityksestä, rakennejärjestelyistä ja raskaasta kulurakenteesta johtuen.

Tyyppi: company_report
20.3.
2017

Sopranon operatiivinen tulos jäi vuosina 2013-2016 heikoksi, pääasiassa toimialan heikosta kehityksestä, rakennejärjestelyistä ja raskaasta kulurakenteesta johtuen. Uudistuneen liiketoimintarakenteen ja -mallin sekä tehostustoimien ansiosta yhtiön liiketoiminnot ovat nyt kannattavia ja riskitaso aiempaa matalampi, joten odotamme yhtiöltä selvää tuloskäännettä kuluvana vuonna. Osakkeen arvostuskertoimet ovat kohtuulliset, mutta haluamme nähdä vielä merkkejä tuloskehityksen vakiintumisesta ennen korkeampien kertoimien hyväksymistä.     

Tyyppi: company_report
3.3.
2017

Soprano raportoi pitkälti odotuksiemme mukaisen H2’16-tuloksen. Yhtiön operatiivinen tulos jäi odotetusti tappiolliseksi ja vertailukauden alle, mutta tätä paikkasi ennakoidusti tuloslaskelman alemmilla riveillä osakkuusyhtiöiden myynnistä saadut voitot. Sopranon näkymät ja ohjeistus olivat myös ennakko-odotuksiemme mukaisesti positiiviset vuodelle 2017 ja yhtiön rahoitusasema vahvistui merkittävästi vertailukaudesta. Teimme tulosennusteisiimme raportin perusteella vain pieniä muutoksia, joten toistamme 0,45 euron tavoitehinnan ja vähennä-suosituksen.

Tyyppi: video
2.3.
2017

SOPRANO H2'16

Sopranon hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen Inderesin analyytikko Petri Ahon haastattelussa: onko Soprano muuttunut kriisiyhtiöstä kasvuyhtiöksi?

Tyyppi: company_report
23.2.
2017

Nostamme positiivisten signaalien ja laskevan riskitason myötä Sopranon tavoitehinnan 0,45 euroon (aik. 0,37 euroa), mutta toistamme vähennä-suosituksen, sillä nykyinen kurssitaso hinnoittelee osakkeeseen jo varsin voimakasta tulosparannusta lyhyellä tähtäimellä. Sopranon antamien ennakkotietojen ja viime vuonna tehtyjen rakennejärjestelyjen pohjalta arvioimme, että yhtiön operatiiviset toiminnot on saatu trimmattua iskukykyisiksi ja konsernin tase on tervehtynyt.

 

Sivut

Soprano

ISIN: 
FI0009012793
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Soprano lyhyesti

Soprano-konserni on kahdesta itsenäisestä, työelämän koulutus- ja valmennuspalveluihin keskittyneestä operatiivisesta yhtiöstä ja kahdesta IT-palveluita tarjoavasta osakkuusyhtiöstä koostuva palveluliiketoiminnan kehitysyhtiö. Konsernin strategiana on keskittyä yritysjärjestelyjen kautta toimialoihin, joissa regulaatio on muuttumassa, markkinaehtoisuus lisääntyy ja toimialajärjestelyt ovat todennäköisiä. Erityisesti yhtiö on fokusoitunut toimialoihin, joilla digitalisaation avulla voidaan luoda lisäarvoa. Sopranon nykyiset liiketoiminnot ovat keskittyneet pääosin Suomen ja Ruotsin markkinoille, jossa konserni on yksi suurimmista yksityisistä työelämän koulutus- ja valmennuspalveluiden tarjoajista. Sopranon operatiivisilla yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Pietarissa. Sopranon palveluksessa oli Q4’16 lopussa 91 henkilöä. Valtaosa yhtiön henkilöstä työskentelee Suomessa (noin 70 %) ja Ruotsissa (noin 30 %). Oman henkilöstön lisäksi Sopranolla on laaja, yli 400:n sopimuskonsultin ja yhteistyökumppanin verkosto, joka tuottaa konsernille koulutus- ja valmennuspalveluita.