Soprano

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Kysynnän piristyminen ja myyntimixin parantuminen, näkyvyyden ja jatkuvuuden parantuminen, hyvin skaalautuva liiketoimintamalli, kustannusrakenteen keventyminen, yrityskaupat
Hyvin suhdanneherkkä toimiala, liikevaihdon lyhyt näkyvyys ja heikohko ennustettavuus, kilpailun ja markkina-aseman muutokset, korkeahko liikearvon määrä suhteessa omaan pääomaan
Tulospohjaiset kertoimet kohtuulliset, jos tuloskäänne toteutuu, osien summa -laskelma ja DCF indikoivat lievää nousuvaraa, osinkotuotto edelleen matala 

Analyytikko

Petri Aho
+358 50 340 2986

Laaja raportti

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
27.4.
2017
Alaotsikot:
 • Aamun tuloskommenteissa myös Scanfil, Huhtamäki, Qt ja YIT
 • Cargotec Q1 - vahvasta tuloskasvunäkymästä peruste suositusnostolle
 • SRV Yhtiöt Q1 - erittäin vahva alkuvuosi

Nokian aamulla julkaisema Q1-tulos osui pitkälti markkinoiden odotuksiin. 

Tyyppi: company_report
27.4.
2017

Soprano antoi eilen järjestetyn yhtiökokouksen yhteydessä positiivisia ennakkotietoja alkuvuoden tuloskehityksestä ja kysyntätilanteesta. Nostimme tietojen perusteella tulosennusteitamme ja hyväksymme nyt yhtiölle aiempaa korkeamman arvostustason, sillä ennustamamme voimakkaan operatiivisen tuloskäänteen toteutumisen todennäköisyys on kasvanut. Osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen matalat ja markkinatrendit positiiviset, mutta haluamme nähdä vielä konkreettisempia merkkejä tulosparannuksen voimakkuudesta ja kestävyydestä ennen selkeästi korkeampien arvostuskertoimien hyväksymistä.

Tyyppi: morning_review
20.3.
2017
Alaotsikot:
 • Soprano päivitys - takaisin tuloskasvu-uralle
 • Kotipizza Group Q4 tiistaina - odotuksissa selvästi vertailukautta parempi tulos
 • Seuraa Inderesin sijoittajatilaisuutta tänään livenä

Mielestämme Exel Compositesin osake on arvostettu kohtuullisesti yhtiön potentiaaliin nähden, mutta nousuvara nojaa täysin tuloskasvuun, mihin liittyen myös riskiprofiili on vielä koholla. 

Tyyppi: company_report
20.3.
2017

Sopranon operatiivinen tulos jäi vuosina 2013-2016 heikoksi, pääasiassa toimialan heikosta kehityksestä, rakennejärjestelyistä ja raskaasta kulurakenteesta johtuen. Uudistuneen liiketoimintarakenteen ja -mallin sekä tehostustoimien ansiosta yhtiön liiketoiminnot ovat nyt kannattavia ja riskitaso aiempaa matalampi, joten odotamme yhtiöltä selvää tuloskäännettä kuluvana vuonna. Osakkeen arvostuskertoimet ovat kohtuulliset, mutta haluamme nähdä vielä merkkejä tuloskehityksen vakiintumisesta ennen korkeampien kertoimien hyväksymistä.     

Tyyppi: company_report
3.3.
2017

Soprano raportoi pitkälti odotuksiemme mukaisen H2’16-tuloksen. Yhtiön operatiivinen tulos jäi odotetusti tappiolliseksi ja vertailukauden alle, mutta tätä paikkasi ennakoidusti tuloslaskelman alemmilla riveillä osakkuusyhtiöiden myynnistä saadut voitot. Sopranon näkymät ja ohjeistus olivat myös ennakko-odotuksiemme mukaisesti positiiviset vuodelle 2017 ja yhtiön rahoitusasema vahvistui merkittävästi vertailukaudesta. Teimme tulosennusteisiimme raportin perusteella vain pieniä muutoksia, joten toistamme 0,45 euron tavoitehinnan ja vähennä-suosituksen.

Tyyppi: morning_review
3.3.
2017
Alaotsikot:
 • Euroalueen inflaatio vihdoin EKP:n tavoitteeseen, Ranskan ja Saksan korkoero kaventui
 • Soprano H2 - tulos odotettu, näkymät positiiviset

Sijoitusyhtiö Panostajan eilen julkaisema Q1-tulos jäi kauas odotuksistamme, kun sijoituskohteista heikoimmat ja Granon tulospettymys painoivat alleen erityisesti KotiSunin erinomaisen tuloksen.

Tyyppi: video
2.3.
2017

SOPRANO H2'16

Sopranon hallituksen puheenjohtaja Arto Tenhunen Inderesin analyytikko Petri Ahon haastattelussa: onko Soprano muuttunut kriisiyhtiöstä kasvuyhtiöksi?

Tyyppi: morning_review
1.3.
2017
Alaotsikot:
 • Trumpin elvytyspuheiden detaljit loistivat jälleen poissaolollaan
 • Nokian ostotarjous Comptelista: miten toimia?
 • Taaleri H2 - yhtiöllä edelleen paljon todistettavaa

Siilin osaketta hinnoitellaan noin 15 % alle yhtiön vertailuryhmän, vaikka yhtiö lukeutuu edelleen mielestämme sektorin voittajiin ja Siilillä on pitkältä ajalta näyttöjä vahvasta tuloskasvusta

Soprano

ISIN: 
FI0009012793
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Soprano lyhyesti

Soprano Oyj on valmennus-, viestintä-, tietoteknologia- ja konsultointipalveluita tuottava ICT-toimialan asiantuntijayritys.  Soprano tuottaa asiakkailleen mm. tietotekniikan valmennusta, viestintästrategioita, vientikonsultointia, tieto- ja verkkojärjestelmiä, verkkokaupparatkaisuja ja johdon- ja myynnin-konsultointia. Yhtiön liiketoiminta on laajentunut viime vuosina voimakkaasti yritysostojen kautta kasvustrategian mukaisesti. Soprano konsernin palveluksessa on tällä hetkellä noin 250 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Soprano Oyj:n vuoden 2013 liikevaihto oli 17 miljoonaa euroa, mutta yritysostojen seurauksena konsernin liikevaihto on kasvamassa vuoden 2014 aikana jo noin 25 miljoonaan euroon.  Yhtiön osake on tällä hetkellä noteerattuna NASDAQ OMX Helsingin pörssin päälistalla tunnuksella SOPRA.