Sponda
KURSSI
5.07 EUR
OSTO 5.07 ALIN 5.06 VAIHTO (KPL) 2 675 290
MYYNTI 5.075 YLIN 5.075 VAIHTO (VAL) 13,563 Milj. EUR
KURSSI
5.07 EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Spondan suunnittelemat Venäjän kiinteistöjen ja logistiikkakiinteistöjen myymiset alentaisivat yhtiön nykyistä riskiprofiilia
Lainaportfolion uudelleenrahoitusriskit, Suomen yleistaloudellinen heikko tilanne sekä Pääkaupunkiseudun toimistomarkkinan ylitarjonta ja heikot näkymät
Näkemyksemme mukaan tarjoushinta 5,19e on käypä hinta osakkeesta, sillä se vastaa Q1'17 IFRS NAV:ia ja on myös linjassa eurooppalaisten listattujen kiinteistöyhtiöiden keskimääräisen arvostustason kanssa

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: inderes_qa
6.6.
2017

Mitä tapahtuu, jos ei suostu spondan ostotarjoukseen?

Tyyppi: news
6.6.
2017

Sponda tiedotti eilen Yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiö Blackstonen omistaman Polar Bidconin tehneen vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Spondan osakkeista käteisvastikkeella 5,19 euroa per osake vastaten 1763 MEUR:n ostohintaa kaikista osakkeista.

Tyyppi: company_report
5.6.
2017

Sponda tiedotti tänään yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiö Blackstonen omistaman Polar Bidcon tehneen vapaaehtoisen julkisen ostatarjouksen kaikista Spondan osakkeista käteisvastikkeella 5,19 euroa per osake vastaten 1763 MEUR:n ostohintaa kaikista osakkeista. Ostotarjouksen myötä emme anna enää Spondan osakkeelle suositusta, mutta seuraamme tarjousprosessin etenemistä. Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 13.6.2017 ja päättyvän alustavasti 14.7.2017. Tarjouksentekijä varaa lisäksi oikeuden jatkaa tätä tarjousaikaa.

Tyyppi: news
8.5.
2017

Toistamme Spondan aikaisemman 4,20 euron tavoitehintamme ja vähennä-suosituksemme perjantaina julkaistun Q1-raportin jälkeen. Olemme hieman laskeneet Spondan lähivuosien ennusteitamme Q1-raportin myötä.

Tyyppi: company_report
5.5.
2017

Spondan Q1-tulos oli operatiivisesti odotuksiamme heikompi ja olemme hieman laskeneet yhtiön lähivuosien ennusteitamme Q1-raportin myötä. Osakkeen NAV-perusteinen arvostustaso ei mielestämme ole korkea ja osinkotuotto on kohtuullinen. Emme kuitenkaan näe nykyisessä arvostustasossa merkittävää lyhyen tähtäimen nousuvaraa osakkeen nykyisellä tuottotasolla.

Tyyppi: news
13.4.
2017

Helsingin pörssin kiinteistöyhtiöt ovat kaikki keskittyneet hieman erilaisiin kiinteistötyyppeihin ja niiden riski/tuotto -profiilit ovat siksi erilaisia.

Tyyppi: news
4.4.
2017

Konsulttiyhtiö Catellan viimeisimmän markkinakatsauksen mukaan Euroopan poliittisen epävarmuuden kasvaminen on lisännyt Pohjoismaisten kiinteistösijoitusten houkuttelevuutta sijoituskohteena ja monet kiinteistösijoittajat ovat nostaneet Pohjoismaiden osuutta sijoitusallokaatiossaan.

Sivut

Sponda

ISIN: 
FI0009006829
Inderes company category: 
Osinkoyhtiöt
Exclude from ranking: 
Top 3: 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Osinkoyhtiöt

Sponda Oyj on toimitilojen vuokraukseen sekä kiinteistöjen kehittämiseen ja omistamiseen erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö.
Kehittämällä toimitiloista viihtyisiä ja yksilöllisiä toimintaympäristöjä Sponda luo edellytykset asiakkaidensa menestykselle. Innovatiivisilla, asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja laadukkaalla kiinteistöjen ylläpidolla Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä ja toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä.
 
Spondan toimisto-, liiketila-, kauppakeskus- ja logistiikkakiinteistöt sijaitsevat Suomen ja Venäjän suurimmissa kaupungeissa. Kotimaan kiinteistöt sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla sekä Oulussa, Tampereella ja Turussa. Venäjällä Sponda omistaa kiinteistöjä Pietarissa ja Moskovassa.
 
Sponda-konsernin sijoituskiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 1,4 miljoonaa neliömetriä koostuen toimisto- ja liiketiloista sekä logistiikkakohteista. Sijoituskiinteistöjen käypä arvo 30.6..2014 oli noin 3,3 miljardia euroa.
 
Sponda on organisoitu kolmeen liiketoimintayksikköön: Sijoituskiinteistöt, Kiinteistökehitys ja Venäjä. Yhtiön kotimaan alueellisia toimipisteitä täydentää valtakunnallinen asiakaspalvelukeskus. Lisäksi Spondalla on toimistot Pietarissa ja Moskovassa.
 
Sponda on EPRA:n (European Public Real Estate Association) jäsen.
 

Sponda sijoittajasivut