Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Mallisalkku

Suomen Hoivatilat

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Osakeannissa kerätty pääoma ja voimakkaasti kasvava hoivakiinteistöjen loppukysyntä luovat hyvät edellytykset kannattavan kasvun jatkumiselle. Skaalautuva kulurakenne, tuottovaatimusten lasku nykyisestä.
Kilpailun kiristyminen rakennuttamisessa, poliittinen riski ja nykyinen SOTE-epävarmuus, maineriski toimialan luonteesta johtuen, asiakasportfoliossa kahden asiakkaan osuus suhteellisen korkea.
Inderesin näkemyksen mukaan Hoivatilojen osakkeen hinnoittelu 25 % yli vuoden 2018 ennustamamme NAV:in eli 8,1 euroon on tällä hetkellä perusteltu arvostustaso osakkeelle

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Laaja raportti

Avainluvut

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat ja raportit

Tyyppi: morning_review
13.4.
2017
Alaotsikot:
  • Nixu päivitys - yhtiöllä vahva startti vuoteen 2017
  • Valmet nosti melko odotetusti liikevaihto-ohjeistustaan kuluvalle vuodelle
  • Case: Pörssin kiinteistöyhtiöt eroavat riski/tuotto -profiililtaan toisistaan
Tyyppi: video
5.4.
2017

Inderes ROAST: Pulkkisen vieraana Suomen Hoivatilojen Jussi Karjula

Inderes ROASTissa Pulkkisen vieraana Suomen Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula. Alun perin livenä kuvatussa lähetyksessä puhutaan Hoivatilojen pitkän juoksun kilpailueduista, markkinan kasvusta, riskeistä, homeesta, uhkista ja mahdollisuuksista sekä digitaalisesta "lennonjohtotornista" josta Hoivatilan kiinteistöjen kuntoa valvotaan. Pulkkinen kysyy myös, miksi piensijoittajat jätettiin viime osakeannista pois.

Tyyppi: morning_review
5.4.
2017
Alaotsikot:
  • Ranskan presidentinvaalikamppailu edelleen tiukka
  • Pihlajalinna päivitys - nostamme suositusta kurssilaskun jälkeen

Fondian osakkeen ensimmäisen kaupankäyntipäivän noin 29 %:n kurssinousun (merkintähinnasta) myötä arvostustaso on mielestämme korkeahko ja haluamme yhtiöltä näyttöjä ennusteitamme korkeammasta kannattavuudesta, ennen kuin olemme valmiita hyväksymään osakkeelle nykyistä korkeampia arvostuskertoimia

Tyyppi: video
3.4.
2017

Inderes ROAST: seuraavana vieraana Suomen Hoivatilojen Jussi Karjula

Inderes ROASTissa seuraavaksi Pulkkisen haastattelussa Suomen Hoivatilojen Jussi Karjula. Suomen Hoivatilat on kasvuyhtiö, mutta kauan yhtiö jatkaa alaa keskimääräistä huomattavasti korkeampaa oman pääoman tuottoa? Tuttuun tyyliin otamme vastaan livelähtyksen aikana suoria kysymyksiä katselijoilta. 

Tyyppi: morning_review
31.3.
2017
Alaotsikot:
  • Saksan inflaatiossa selvä hidastuminen, EKP viesti rahapoliittisen linjan pysyvyydestä
  • Elisa päivitys - Viron yritysostot tukevat arvostusta
  • Nokian ostotarjous Comptelista menossa jatkoajan kautta maaliin
Tyyppi: ceo_corner
31.3.
2017

Suomen Hoivatilat keräsi viime viikolla suunnatulla osakeannilla noin 31,5 MEUR uutta omaa pääomaa ennen kuluja ja palkkioita. Miten nopeasti saatte nämä antirahat sijoitettua uusiin hankkeisiin ja missä vaiheessa ne alkavat tuottaa kassavirtaa yhtiölle?

Annissa kerätty pääoma on tarkoitus käyttää 2017-2018 aikana toteutettaviin kiinteistöhankkeisiin. Merkittävälle osalle (vajaa puolet) kerätyistä varoista on jo kohde tiedossa ja nämä kohteet valmistuvat joko tämän vuoden aikana tai ensi vuoden alkupuolella. Loppuosa annin tuotoista käytetään tulevaisuudessa myytävien hankkeiden rahoitukseen. Arvioisin siis, että vuoden 2018 aikana antivarat on käytetty ja niillä rahoitetut kohteet tuottavat myös kassavirtaa.

Sote-uudistus nytkähti taas maaliskuussa eteenpäin, kun Suomen hallitus antoi sote- ja maakuntauudistusta koskevan esityksen eduskunnalle. Miten valinnanvapaus muuttaa markkinaa Suomen Hoivatilojen kannalta ja oliko tämä esitys teidän mielestänne hyvä?

Sote-uudistus on vielä kesken ja lähikuukaudet kirkastavat tulevaisuuskuvaa. Peruslinjaukset ovat yksityisten hoivayritysten ja myös Hoivatilojen kannalta myönteisiä. Markkina tullee vapautumaan tarjoten aidon laadulla kilpailemisen mahdollisuuden ja asiakkaan valinnanvapauden, mikä avaa uudenlaisia konseptoinnin ja tuotteistamisen mahdollisuuksia. Yksityinen sektori tuottaa palvelut julkista sektoria kustannustehokkaammin ja siksi on väistämätöntä, että väestön huoltosuhteen heikentyessä yksityinen sektori on entistä vahvemmin mukana sote-palveluiden tuottamisessa.

Hoivatilat on tällä hetkellä voimakkaassa kasvuvaiheessa. Miten pitkään kasvu jatkuu ja minkälaisena näette Suomen Hoivatilat viiden vuoden päästä?

Toimintaympäristömme näyttää toiminnallemme hyvin suotuisalta. Väestö ikääntyy voimakkaasti, muuttoliike ja syntyvyys keskittyvät tietyille kasvukeskusalueille, ja julkinen sektori on entistä avoimempi yksityisen sektorin ratkaisuille ja kumppanuudelle. Olen luottavainen, että yhtiö pystyy jatkamaan vahvan kasvun uralla myös tulevina vuosina. Numeropohjaista ohjeistusta emme ole antaneet vuotta 2017 pidemmälle, mutta näkisin, että salkun koko voi kasvaa satojen miljoonien arvosta seuraavan viiden vuoden aikana ja näin vuoden 2016 lopun kokoluokka (155 M€ kiinteistösalkku) on mahdollista moninkertaistaa.

Tyyppi: inderes_qa
27.3.
2017

Merkintäoikeus oli vain instituutioilla. Ei tunnu reilulta. Lisää osakkeita ja enemmän jakajia!?

Tyyppi: morning_review
27.3.
2017
Alaotsikot:
  • Trumpin politiikka koki pahan vastaiskun, euroalueen taloudesta jälleen hyviä uutisia
  • Amer Sports päivitys - markkinamurros vaatii alan toimijoilta isoja uudistuksia

Hoivatiloilla on viime perjantaina päättyneen 32 MEUR:n osakeannin jälkeen arviomme mukaan erinomaiset edellytykset jatkaa viime vuosina nähtyä voimakasta ja kannattavaa kasvua markkinan vahvojen kysyntäajureiden ansiosta.

Suomen Hoivatilat

ISIN: 
FI4000148648
Inderes company category: 
Mallisalkussa
Market place: 
Main
Exclude from ranking: 
Top 3: 
Suomen Hoivatilat

Suomen Hoivatilat on vuonna 2008 perustettu päivä-  ja hoivakotien sekä palvelukorttelien tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistunut kiinteistöyhtiö. Yhtiö tarjoaa kustannustehokkaita vuokrahoivatilaratkaisuja yksityisille palveluntarjoajille sekä kunnille ja kaupungeille. Hoivatilojen kiinteistöportfolion käypä arvo oli vuoden 2016 lopussa noin 155 MEUR ja kiinteistöjen nettovuokratuottoprosentti oli 6,9 %.