Tikkurila
KURSSI
17.86 EUR -0.5%
OSTO 17.84 ALIN 17.8 VAIHTO (KPL) 90 895
MYYNTI 17.89 YLIN 18.06 VAIHTO (VAL) 1,630 Milj. EUR
KURSSI
17.86 EUR -0.5%

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Sijoitusnäkemys

Maalin kulutus per henkilö tulee kasvamaan kehittyvillä markkinoilla lähemmäksi länsimaista tasoa ja Tikkurila tulee vahvojen brändien ja markkina-asemansa avulla hyötymään tästä kehityksestä
Suuri Venäjä-riippuvuus on tällä hetkellä merkittävin yhtiöön liittyvä riski
Tikkurila ansaitsee laatuyhtiön arvostuskertoimet, mutta kasvun puuttuessa nämä kertoimet eivät voi nousta kovin korkeiksi.

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

EV/EBIT

EBIT

P/E

Osinko-%

Yhtiön avainluvut

Avaintapahtumat

Tyyppi: news
14.7.
2017

Tikkurila tiedotti eilen laskevansa vuoden 2017 ohjeistustaan niin liikevaihdon kuin myös oikaistun liikevoiton osalta.

Tyyppi: inderes_qa
26.6.
2017

Mitä mieltä olette Tikkurilasta? Ainakin huonot kelit Suomessa ovat todennäköisesti vaikuttaneet Q2 tulokseen. Kannattaako odottaa sen julkistamista ja odottaa mahd. Dippiä vai mitä odotatte Q2 tuloksesta?

Tyyppi: news
20.6.
2017

Tikkurila tiedotti eilen, että yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen seitsemän hehtaarin teollisuustontin ostamisesta Venäjällä läheltä Pietaria. Uuden tehtaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Tyyppi: company_report
13.6.
2017

Toistamme varovaisen näkemyksemme Tikkurilasta ja laskemme samalla hieman tavoitehintaamme. Emme näe tällä hetkellä yhtiön osakkeessa merkittävää nousuvaraa, sillä arvostuskertoimet ovat yhtiölle korkealla tasolla ja markkinoiden tulosennusteissa on mielestämme kustannusten nousupaineen takia enemmän riskiä alas- kuin ylöspäin.

Tyyppi: news
13.6.
2017

Toistamme Tikkurilan vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehintamme 17,5 euroon (aik. 18,0 euroa).

Tyyppi: company_report
2.5.
2017

Tikkurila julkaisi perjantaina lyhennetyn Q1-liiketoimintakatsauksen. Yhtiön liikevaihto osui meidän ja konsensusennusteen väliin, mutta kannattavuus jäi selvästi markkinaodotusten alapuolelle. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on Tikkurilalle melko pieni vaikutus, sillä lähes koko vuoden tulos tehdään Q2-Q3 ulkomaalauskaudella.

Tyyppi: company_report
10.2.
2017

Tikkurilan Q4-raportti osui liikevaihdon osalta ennusteisiimme, mutta liikevoiton osalta raportti jäi hieman odotuksista. Ennakoitua vahvempien rahoitustuottojen takia osakekohtainen tulos -0,18 euroa oli täsmälleen konsensuksen mukainen. Johdon
kommenttien perusteella markkinoilla on nähtävissä piristymisen merkkejä, mikä heijastui myös vuoden 2017 ohjeistukseen.

Sivut

Tikkurila

Tikkurila lyhyesti

Tikkurila on vahva alueellinen toimija, joka keskittyy Pohjoismaihin ja itäiseen Eurooppaan. Tärkeimmät markkinat ovat Venäjä, Ruotsi, Suomi ja Puola, jotka muodostavat noin 80 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Tikkurila on markkinajohtaja kauppa- ja rakennusmaaleissa Venäjällä, Ruotsissa, Suomessa ja Baltian maissa. Tikkurila luottaa toiminnassaan vahvoihin brändeihin ja elinkaariajattelua tukeviin kestäviin tuotteisiin. Vahva laatumielikuva ja markkinajohtajuus ovat yhtiön tärkeimpiä kilpailuetuja.

Tikkurila keskittyy korkeamman laatu- ja hintaluokan maaleihin, joita tuotetaan kahdeksassa maassa 11 tuotantoyksikössä. Eniten tuotantokapasiteettia on Venäjällä, missä yhtiö on toiminut 1970-luvulta lähtien.

Tikkurilan asiakkaita ovat kuluttajat ja ammattilaiset. Merkittävä osa konsernin liikevaihdosta muodostuu kauppa- ja rakennusmaalien myynnistä. Lisäksi Tikkurila palvelee puutuote- ja metalliteollisuuden toimijoita. Tikkurilan toiminta pohjautuu pitkälti kuluttajaliiketoimintaan sekä korjausrakentamiseen ja remontointiin, mikä vähentää selvästi yhtiön suhdanneherkkyyttä.

Tikkurila on perustettu vuonna 1862 ja sen osake on ollut listattuna NASDAQ OMX Helsingissä vuodesta 2010 lähtien.

 

Tikkurilan sijoittajasivut