Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Amer Sports - Osakkeen hinta?

Inderes Q&A 26.04.2019 14:48 Amer Sports

Moikka! Entisenä Amer Sportsin osakkeenomistajana ja 40e ostotarjoukseen tarttuneena aloin miettimään, miten osakkeen hinta voi ainakin kauppalehden sivujen mukaan olla tänään lähes 44e. Voitteko avata hieman tällaista casea, kun tyhmänä luulin, että 40e oli maksimi, mitä tuosta yksityissijoittajana ostotarjouksen jälkeen voi saada.

Inderesin kommentti 

Hyvä kysymys.

Ihmeteltiin täällä toimistolla ihan samaa, että mikä kurssia nostaa noin paljon tarjoushinnan yläpuolelle. Torstaina tosiaan Amerin osakkeella tehtiin monilla sadoilla tuhansilla euroilla kauppoja noin 43-44 euron hinnoilla, kun hyväksytty ja jo läpimennyt ostotarjous oli 40,0 euroa per osake. Tilanne on kyllä poikkeuksellinen, sillä ostotarjous on edennyt jo niin pitkälle, että ihan muutama prosentti osakekannasta on enää pörssivaihdannan kohteena odottaen lopullista lunastusta pois pörssistä, joten kova ostopaine pientä likviditeettiä vastaan voi saada aikaa tällaisia äkillisiä nousuja. Yksi (ja oikeastaan ainoa) vaihtoehto mikä tuli mieleen on se, että joltain sijoittajalta on "unohtunut" shorttipositio päälle ja tässä joudutaan nyt kovalla hinnalla ostamaan osakkeet takaisin, jotta saa shortit suljettua.  Ei kuitenkaan kannata voivotella siitä itseään, että tarttui ostotarjoukseen 40 euron hinnalla, koska on hyvin harvinaista, että tällainen erikoistilanne pääsee tapahtumaan, että kurssi käy jo ostotarjouksen virallisten tulosten ja läpimenon jälkeen noin 10 % tarjoushinnan yläpuolella. Jatkossahan näitä erikoistilanteita voisi tietysti yrittää kalastella sillä tavalla, että ostotarjouksen kohdalla ei hyväksy tarjousta ja jää odottamaan, jos samanlainen äkillinen kurssinousu tapahtuisi. Siinä käytännössä häviää vain vaihtoehtoiskustannukset siitä, että rahat olisivat tämän aikaa kiinni joissain muissa kohteissa. Loppujen lopuksi osakkeet kuitenkin lunastettaisiin sinulta ostotarjoushinnalla pois ja joutuisit vaan odottamaan rahojasi hieman kauemmin kuin ostotarjoukseen tarttuneet sijoittajat. Jos kuitenkin useammat sijoittajat hylkäisivät ostotarjouksen, voisi se johtaa pahimmassa tapauksessa ostotarjouksen kariutumiseen, mikä pitäisi ehkä myös tässä tapauksessa laskea mukaan potentiaalisiin riskeihin.

Terveisin, Petri K.