Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Analyytikkojen liiketoimintaosaaminen

Inderes Q&A 10.02.2021 14:20

Katsoin läpi Analyytikkojen Linkedin-profiilit. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta henkilöt olivat toimineet analyytikkona valmistumisesta lähtien. Aina johdon haastatteluistakaan ei välttämättä opi, miten liiketoimintaa tehdään ruohonjuuritasolla. Sen sijaan moni amatöörisijoittaja nimenomaan on liiketoiminnan ammattilainen. Miten levitätte käytännön liiketoiminnan ymmärrystä organisaatiossanne? Toisin sanoen, miten vältätte jatkossa Admicomin kaltaiset hudit?

Inderesin kommentti 

Pitää paikkansa, moni analyytikko on tehnyt koko työuransa Inderesillä. Mielestäni tämä kertoo siitä, että analyytikoissamme vaihtuvuus on ollut vähäistä ja toisaalta meidän on ollut helpointa löytää toimintatapoihimme ja -malleihimme sekä kulttuuriimme sopivia ja pitkässä juoksussa kehityskelpoisia analyytikoita vastavalmistuneista (joissa taas vaihtuvuus on ollut vähäistä jne.). Näissä asioissa on mielestäni paljon hyvääkin, vaikka liiketoiminnan kokemusta Inderesin ulkopuolelta ei tältä pohjalta ole päässyt juuri kertymään.

En myöskään näe, että liiketoiminnan osalta tiimimme olisi täynnä ummikkoja tai että asia olisi ongelma, sillä Inderesin omaa ja nykyään melko moneen erilaiseen suuntaan haarautuvaa liiketoimintaamme moni analyysitiimin jäsen (joku enemmän joku vähemmän) on ollut tekemässä ja kehittämässä aivan sieltä ruohonjuuritasolta lähtien. Oman liiketoimintamme tilaa Mikael on avannut esimerkiksi tässä tekstissä. Oman liiketoiminnan kautta olemme saaneet monenlaista oppia, joita on sitten levitetty tiimin jäsenien tietoon ja analyysityössä sopivasti sovellettavaksi. En myöskään epäile lainkaan, etteikö yhteisössämme olisi kovaa liiketoiminnan osaamista. Analyytikoilla ja yksityissijoittajalla on omat etunsa ja vahvuutensa. Näistä on muistaakseni tehty joku podi tai blogikin.

Admicomissa meille on kieltämättä tullut hutejakin. En oikein osaa yhdistää niitä suoraan liiketoiminnan ruohonjuuriosaamiseen puutteeseen tai muuhunkaan yksittäiseen asiaan, joka korjaamalla vastaavan tapahtumakulun mahdollisuus tulevaisuudessa voitaisiin eliminoida. Jatkossakin tulee varmasti huteja (kuuluu lajin luonteeseen), mutta pyrimme tietenkin minimoimaan hutien määrän ja mittakaavan.  

Terveisin,

Antti V.