Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Analyytikoiden omistukset

Inderes Q&A 03.12.2020 13:30

Tartutaanpa kuumaan perunaan eli Inderesin analyytikoiden omat omistukset Inderesin seuraamissa yhtiöissä. Oletteko harkinneet että "disclousaisitte" muitakin kuin yli 50 tuhannen euron omistuksia mitä analyytikoilla on seuraamissaan yhtiöissä? Inderesin yleisöä kiinnostaisi varmasti kaikkien analyytikoiden koko salkkujen sisältö. Suppeampana vaihtoehtona olisi kiinnostava tietää ainakin se, omistaako analyytikko seuraamansa yhtiön osaketta vai ei. Miltä kuulostaisi?

Inderesin kommentti 

Hei,

Tähän mennessä olemme toimineet suositusten mukaisesti ilmoittamalla merkittävät omistukset, joiden voidaan tulkita aiheuttavan eturistiriidan. Raja on asetettu 50 tuhanteen euroon.Analyytikkomme voivat lisäksi vapaasti kertoa ja keskustella itse omasta sijoitustoiminnastaan, mutta kuinka tarkasti haluaa omista sijoituksistaan kertoa on kunkin henkilökohtaisesti päätettävissä. Jokaisen omaan säästämiseen vaikuttavat elämäntilanteista alkaen niin monet eri tekijät, että emme ole halunneet sekoittaa tätä asiaa kohdeyhtiöitä koskevaan analyyseihin. Emme myöskään halua asettaa tätä kautta työntekijöitämme hankalaan asemaan ja julkiseen paineeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa hän ei ole itse ostanut suosittelemaansa osaketta henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvistä syistä.

Mielestämme olennaista on keskittyä itse analyysiin ja kohdeyhtiöön, ja tämän lisäksi kertoa olennaiset riippuvuussuhteet. Ydinidea on ”disclousta” vain analyysin kannalta mahdollisesti olennaiset riippuvuussuhteet. Tämä lisäksi käymme toki mielellämme keskustelua sijoittajayhteisömme kanssa, niin analyytikkoina kuin kanssasijoittajina.

T. Mikael