Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Apua lukujen oppimiseen

Inderes Q&A 22.12.2021 14:45

Hei, olisiko analyytikoilla mielessä jotain tiettyjä kirjoja joiden avulla voisi aloittaa yrityksen kirjanpidon opettelun. Oppikirja tai jokin vastaava missä asiat olisi esitelty hyvin selkeästi, mutta tarpeeksi syvällisesti? Tase, tuloslaskelma yms. tärkeimpänä mielessä.

Inderesin kommentti 


Moi!

Kiitos kysymyksestäsi! Aiheesta on varmasti runsaasti sopivia kirjoja aloittelijoille ja hieman harrastuneemmalle opiskelijalle. Etenkin jos haluaa opiskella englanniksi, vaihtoehtoja on loputtomasti.

Suomenkielisistä kirjoista voisin ehdottaa kauppakorkeakoulun Kirjanpito-kurssin kurssikirjaa nimeltään ”Kirjanpito, tilinpäätös ja tilinpäätöksen tulkinta”, jonka on kirjoittanut Jarmo Leppiniemi ja Tapani Kyykkänen. Toinen vaihtoehto olisi esimerkiksi Eeva-Mari Ihantolan ja Pasi Leppäsen ”Yrityksen kirjanpito”. Kirjojen pitäisi soveltua hyvin aloittelijalle ja antaa hyvä pohja mahdolliselle lisäopiskelulle.

Mukavia lukuhetkiä,
Roni