Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Inderesin viimeisimmässä Qt:n analyysissä on käytetty Arvostustaulukossa vuodelle 2021 (2021e) osakemäärää 24,5 miljoonaa. Kuitenkin yhtiö on heinäkuun aikana omilla sivuillaan kertonut osakkeita olevan 25 079 869 kpl eli noin 25,1 miljoona. Ero on noin 2,3%. Itse ajattelen, että analyysihetkellä tulisi käyttää vähintään oikeaa osakemäärää, eikä vähempää määrää. Ja toinen vaihtoehtoinen politiikka voisi olla se, että lisätään todelliseen osakemäärään (2021e) arvio sitä, kuinka paljon Optio-ohjelmien optioita saatetaan merkitä osakkeiksi loppuvuoden aikana. Ja tähän liittyen pohdituttaa se, että kun yhtiö voi osakepalkkio-ohjelman (2019) perusteella myöntää 530 000 osaketta avainhenkilöille, niin onko tuo määrä jo mukana yhtiön ilmoittamassa osakemäärässä 25 079 869 kpl?

Inderesin kommentti 

Moi!

H1:n loppuun mennessä Qt:n osakemäärä oli tosiaan noussut tuohon n. 25,1 miljoonaan vuodenvaihteen n. 24,2 miljoonasta osakkeesta. Kuluvan vuoden osakekohtaisia lukuja laskiessa käytetään kuitenkin vuoden keskimääräistä osakemäärää, joka asettuu vuoden alun todellisen ja vuoden lopun ennustetun osakemäärän välimaastoon. Päivitämme vuoden mittaa arviota keskimääräisestä osakemäärästä ja viimeisimmässä päivityksessä tätä nostettiin hieman.Osakepalkkiojärjestelmää varten hankitut n. 350 000 osaketta ovat yhtiön hallussa olevia osakkeita, eivätkä ole mukana tuossa H1:n lopun osakemäärässä. Optio-ohjelmasta ja osakepalkkion maksusta on ennusteissamme tulossa n. 0,7-0,8 miljoonan osakkeen lisäys ensi vuoden osakemäärään vuonna 2022 verrattuna H1:n lopun osakemäärään. Kävimme osakepalkkiojärjestelmän mekanismia läpi tarkemmin foorumilla täällä: https://keskustelut.inderes.fi/t/qt-group-eeppinen-matka-teknojatiksi/27... Toivottavasti tästä oli apua!


Antti