Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Avidlyn konsolidaatiosta

Inderes Q&A 17.05.2022 7:10 Avidly

Inderesin strategia-aamun haastattelussa Jesse Maula (CEO) ja Hans Parvikoski (CFO) puhuivat paljon yritysostoista ja konsolidaatiosta. Avidlyhän on itse ostanut pienempiä taloja mutta ketä varteenotettavia tahoja (konsulttitalojen lisäksi) voisi olla ostopuolella Avidlyn kokoisiin kokonaisuuksiin? Onko lähiaikoina Euroopassa/globaalisti ollut isompia yrityskauppoja? Mikäli on niin millaisilla kertoimilla kauppoja tehty?

Parisen vuotta sitten Kauppalehden artikkelissa mainittiin konsulttitalot järjestelijän paikalle: "Vuonna 2009 perustettu Accenture Interactive on tähän mennessä ostanut kuuden viime vuoden aikana yhteensä 31 toimistoa. Yhtiö on keskittynyt hankkimaan digitoimistoja ja luovia toimistoja, jotka työllistävät noin 50–200 henkilöä. Pelkästään tänä vuonna Accenture Interactive on ostanut neljä toimistoa. Maaliskuussa matkaan tarttuivat hollantilainen Storm Digital ja tanskalainen Hjaltelin Stahl." (1.1.2020)

Inderesin kommentti 


Moi!

Näemme Avidlyn enemmän yrityskauppojen toteuttajana kuin todennäköisenä ostokohteena. Avidly on kansainvälistä kärkeä Hubspot-ekosysteemin kumppanien joukossa (viimeiset 3v valittu Hubspotin vuoden globaaliksi kumppaniksi), vaikka enemmistö yhtiön liiketoiminnasta on edelleen ns. luovia digitaalisen myynnin ja markkinoinnin palveluita. Ostajan pitäisi siis haluta ostaa nimenomaan tämä kokonaisuus, minkä näemme rajoittavan potentiaalisten ostajien joukkoa. Loogisin teollinen ostaja olisi mielestämme Avidlya vastaavalla palvelukokonaisuudella muissa maantieteissä toimiva suurempi yhtiö. Hubspot-ekosysteemin sisältä riittävän suurta ostajaa voi kuitenkin olla vaikea löytää, sillä Avidly on jo ekosysteemin suurimpia toimijoita.

Pääosa Hubspot-ekosysteemin konsolidaatiosta tapahtuu käsityksemme mukaan Avidlya pienempien toimijoiden välillä. Meillä on heikosti näkyvyyttä näiden yrityskauppojen kertoimiin, mutta jossain määrin vertailukelpoisella IT-palvelusektorilla yrityskauppojen kertoimet ovat olleet viime vuodet yleensä noin 0,7-1,5x EV/Liikevaihto- ja 5-15x EV/EBITDA-haarukassa.

Toivottavasti tästä oli apua!

Antti L