Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

CapMan ja Koiviston auto

Inderes Q&A 20.12.2021 8:45 CapMan

Onko tietoa missä vaiheessa on tuo Koiviston autolta (HELB) takaisinperinnässä olevan 40-50M€:n lainan kohtalo? Onko valituksen käsittely vielä kesken vai onko jo tullut vapauttava päätös? Jos se menee perintään, niin jääkö sen maksu nyt Capmanin harteille.

Tämä liittyy siis aikanaan Helsingin kaupungin myöntämään lainaan, jonka takaisinmaksun se antoi anteeksi omistamalleen yhtiölle. Seuraavan kilpailutuksen HELB voittti ja NOBINA valitti lainan armahtamisesta. Sen jälkeen HELB myytiin Koiviston autolle ja oikeus vaati lainan takaisinmaksua kilpailulainsäädännön vastaisena.

Suomen lain mukaan kaupan yhteydessä edellisen omistajan vastuut ei siirry, mutta EU ratkaisi asian omien lakiensa mukaan, jotka ovat vahvempia kuin kansallinen lainsäädäntö ja EU lakien mukaan tässä tapauksessa vastuut siirtyi ja takaisinperintä käynnistettiin Koiviston autolta. Koiviston auto valitti päätöksestä ja kysymys siis kuuluu, onko tietoa onko valitus käsitelty? En usko, että Capman jättää tämmöistä täysin julkista asiaa huomioimatta.

Inderesin kommentti 


Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Lähetimme sen CapManille, koska heillä on näkyvyys tilanteeseen. Alla yhtiön vastaus.

t. Antti J.

Yhtiön kommentti 


EU:n yleinen tuomioistuin on tekemässä päätöstä koskien Helsingin Bussiliikenne Oy:n velvoitetta maksaa osittain takaisin HelBus:in Helsingin kaupungilta saamaa tukea. Prosessi on edelleen kesken ja CapMan Infra tukee Helsingin Bussiliikenne Oy:ta tarpeen mukaan juridisen prosessin loppuun saattamiseksi. Koiviston Auton siirtyessä CapMan Infran omistukseen, Helsingin Bussiliikenne Oy:llä on edellytykset takaisinmaksuvaatimuksen täyttämiseksi, mikäli tuomioistuin päättäisi takaisinperinnän olevan aiheellinen. Helsingin Bussiliikenne Oy:n toiminta jatkuu.