Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Constin analyysi

Inderes Q&A 19.12.2017 7:38 Consti

Kertoisitteko pääpiirteittäin mikä meni teidän Consti yhtiön arvioissa niin pahasti pieleen. 19.12.2016 osta suositus tavoitekurssiin 17 eur -> kurssi nyt 8,88 eur. Markkina- tai muutkaan ympäristöolosuhteet eivät ole olellisesti muuttuneet, eli yksinkertaisesti arvioinne yrityksestä meni metsään. Sauli Vilen osallistui Arvopaperilehden sijoitusraadin salkkukisaan ja valitsi salkkuun yhdeksi yhtiöksi Constin. Joten te ilmeisesti oikeasti uskoitte analyysiinne.

Inderesin kommentti 

Hei!

Constin vuoden 2017 ongelmat ovat tulleet paitsi meille, mutta myös yhtiön hallitukselle ja johdolle yllätyksenä. Vaikka kyse on arviomme mukaan pitkälti yhtiökohtaisista ongelmista, on myös markkinatilanne resurssipulan ja paikoin kireän kilpailun myötä vaikuttanut osin ongelmien syntymiseen. Vuosi 2017 käynnistyi Constin osalta erittäin vahvalla tilauskannan ja liikevaihdon kasvulla, ja taustalla vaikutti myös se, että vuoden 2016 kannattavuuskehitys oli positiivista. Elokuussa annettu Q2-raportti nosti esiin muutamia huolenaiheita, jolloin laskimme hiukan ennusteitamme ja tavoitehintaamme. Syyskuussa Consti antoi kuitenkin yllättäen negatiivisen tulosvaroituksen ja kertoi syyksi talotekniikan toimialan projektitoimitusten odotettua heikomman kannattavuuden. Noin kaksi viikkoa tulosvaroituksen jälkeen yhtiön toimitusjohtaja irtisanottiin hallituksen toimesta. Lokakuussa Consti antoi toisen negatiivisen tulosvaroituksen kertomalla ennakkotietoja 2017 tuloksesta ja nyt joulukuussa yhtiö antoi kolmannen tulosvaroituksensa. Yhtiön projektien toteutukseen ja johtamiseen liittyvät riskit ovat realisoituneet yllättävän suuressa mittakaavassa ja emmekä valitettavasti onnistuneet ennakoimaan ongelmien laajuutta sen paremmin kuin yhtiökään.

Kuitenkin itsekritiikin jälkeen toteamme, että käännyimme suosituksessamme heti ensimmäisen tulosvaroituksen jälkeen välittömästi negatiiviseksi, kurssin ollessa 13,42 euroa. Sijoittaja, joka on seurannut aktiivisesti suositusmuutoksiamme on siten välttänyt osakkeessa ainakin pahimman arvonlaskun. Uskosta omaan analyysimme kertoo varmasti jotain se, että Constin kurssilasku on tuntunut voimalla myös yhtiötä seuranneen analyytikkomme salkussa.


Viimeisin Yhtiöpäivitys 12/2017 on luettavissa Premium-jäsenille https://www.inderes.fi/uusi-tulosvaroitus-kasvatti-jalleen-epavarmuutta