Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Defensiiviset osakkeet?

Inderes Q&A 19.09.2018 17:23

Hei, 6.9.2017 vastasitte kysymyksen "Mitkä ovat Helsingin pörssissä olevat defensiiviset osakkeet?". Olisi hienoa saada päivitetty vastaus! Ystävällisin terveisin, Tiina Partti

Inderesin kommentti 

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Alkuperäinen vastaus löytyy siis täältä https://www.inderes.fi/fi/kysymys/defensiiviset-osakkeet

Tietysti aina kun kysytään tietyn tyyppisistä osakkeista menee vastaus kategorisoimisen puolelle: esimerkiksi Orion on defensiivinen osake mitä liiketoimintaan tulee, mutta se ei estänyt kuplaan ajautunutta osakekurssia puolittumasta lyhyessä ajassa kun kupla puhkesi. Defensiivisyyden lisäksi on siis hyvä ottaa huomioon myös osakkeen arvostus ja varmistua sen kohtuullisuudesta.

Kuten aiemmassakin vastauksessa, voi yleisesti todeta että operaattorit ja lääkeyhtiöt ovat suhteellisen defensiivisiä osakkeita. Seuraamiemme yhtiöiden laajoissa raporteissa on käyty läpi riskejä tarkemmin.

Jos muutamia pitää mainita, niin pienemmistä yhtiöistä esimerkiksi Suomen Hoivatiloja voi pitää hyvin defensiivisenä liiketoimintana. Finanssipalvelutalot ovat syklisiä, mutta pääomarahastoihin keskittynyt Capman on joukosta vähiten altis markkinan muutoksille. Isoista yhtiöistä Sammonn tuotot vakuutuspuolelta ovat hyvin vakaita, ja yhtiö on asemoitunut hyvin, jos korot nousisivat.

Toivottavasti vastaus antoi edes vähän ajatuksia! :)

Verneri