Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Enersense ja TPU Maalaus Oy

Inderes Q&A 11.04.2018 12:18 Enersense

Terve! Tutkailin tuota Enersense yritysostoa alihankintayritysta TPU Maalaus Oy, jonka piti vastata jo vähintään puolet Enersense tämän vuoden kasvusta. Joo fine tämä saattaa toisaan toteutua. Mutta mikäköhän oli kauppahinta mainittiinko sitä. Tuon TPU maalauksen tuloskehitys ei oikein luottamusta herätä. 5,5 milj liikevaihto ja -410 eur liiketulos 2016, miköhän oli 2017 tulostiedot?

Inderesin kommentti 

Hei,

TPU:n kannattavuus on ollut heikko. Yhtä lailla Enersense on maininnut tavoitteekseen tehostaa sen toimintaa ja saada perustoiminta kannattavaksi. Näkemyksemme mukaan pääsyy yrityskaupalle on ollut pääsy telakkateollisuuteen, eli käytännössä uudelle liiketoiminta-alueelle. Kauppaa on siten syytä tarkastella laajemmassa kontekstissa. Mielestämme tätä voidaan pitää varsin loogisena polkuna. Yhtiöllä on hyvät näytöt liiketoiminnan implementoinnista uudelle liiketoiminta-alueelle.

Olemme odottaneet alihankinnan kannattavuuden olevan heikko jatkossakin, mutta emme kuitenkaan ennusta segmentin olevan enää tappiollinen 2018 jälkeen. Kaupan onnistuminen riippuu yhtiön kyvystä laajentaa liiketoimintamallia telakkateollisuuteen sekä asiakassuhteiden koon kasvattamiseen.