Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Epäloogiset kurssikäyttäytymiset

Inderes Q&A 19.10.2021 8:21

Osakkeisiin toki liittyy aina ihastuttava ja vihastuttava hallitun epätietoisuuden riski. Nyt Q2:n tulokset näyttäisivät monien osakkeiden osalta olevan poikkeuksellisen epäloogisia osakemaailmankin periaatteiden valossa. Osaisitteko antaa tähän jotain selitystä, siis muuta kuin klassisen korkeiden arvostusten purkautumisteorian, jos sellaisia on.

Inderesin kommentti 

Moikka,

Q2 tarjoili tänä vuonna yllätyksiä, mutta myös sijoittajien odotukset olivat todella korkealla. Osakkekurssit kuitenkin reagoi mielestämme normaalisti, ja terveesti tulosjulkistuksiin. Yksi syy miksi osakkeiden kurssit laski, vaikka tulos olisikin ollut erinomainen on että sijoittajat odottivat enemmän, varsinkin kasvuyhtiöiltä. Sijoittajat olivat jopa ladanneet osakekursseihin epärealistisia kasvuodotuksia, tai kannattavuus parannuksia yhtiöille. Juttelin Aalto yliopiston rahoituksen professorin Elias Rantapuskan kanssa sentimentti riskistä ja hieman sivusimme korkeiden arvostusten purkautumista. Sentimenttiriskistä, eli osakkeiden yli- tai alihinnoittelu sijoitajien toimesta. Pääset katsomaan haastattelun täältä. Nopeasti referoiden haastattelua: Osakkeiden hinnat voivat korjata yli tai aliarvostuksesta hyvinkin nopeasti, tai hyvinkin hitaasti. Jokainen hetki on aina uusi, ja tilannekohtainen. Elias nostaa muutamia esimerkkejä historiasta, milloin osakkeiden korkea arvostus on korjannut maltillisempaan arvostustasoon hyvinkin hitaasti.

Terveisin,
Aaro