Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

F-Securen kohdemarkkina

Inderes Q&A 08.07.2019 9:40 F-SecureNixu

Moi! F-Securea olen tutkiskellut jo pitkään ja pyrkinyt ymmärtämään, millä perusteilla markkina hinnoittelee kyseisen toimialan yhtiöitä. Selkeä puuttuva komponentti omassa analyysissäni on kohdemarkkinan ymmärtäminen. Voisiko F-Securen eri markkinasegmentit sekä niliden kilpailutilanteet ja kehitysnäkymät jollakin tavalla yksikertaistaa fläpille tai tekstiksi?

Inderesin kommentti 

Moi,

Ohessa kuviot F-Securen markkinasegmenteistä, sekä kilpailukentästä eri tuote/palvelualueilla. Tiivistetysti voisi sanoa, että kyberturvamarkkina on äärimmäisen kilpailtu ja F-Secure kohtaa kaikilla tuotealueilla kilpailua monesta suunnasta.

 

MDR/EDR-tuotteiden kasvu tulevina vuosina on F-Securen arvonmuodostuksen kannalta keskiössä, sillä näiden tuotteiden markkina on vielä hyvin alkuvaiheessa, se kasvaa erittäin nopeasti ja markkinaosuuksia jaetaan nyt. Näillä nopeasti kasvavilla tuotealueilla operoivia yhtiöitä hinnoitellaan paikoitellen erittäin korkeilla arvostuskertoimilla.

F-Securen liikevaihtopohjaista arvostusta verrokkeihin nähden painaa kuluttajatietoturvan ja yritysten päätelaitteiden suojaustuotteiden (EPP) merkittävä osuus yhtiön liiketoiminnasta. Nämä liiketoiminnot ovat hyvin kannattavia, mutta niiden kasvu jää hitaaksi, mikä painaa hyväksyttävää arvostustasoa. F-Securen onnistuessa yritystietoturvan kasvuinvestoinneissaan ja MDR/EDR-tuotteiden painoarvon kasvaessa yhtiön liiketoiminnasta tulevina vuosina, voidaan yhtiölle mielestämme hyväksyä asteittain korkeammat arvostuskertoimet. Näin ollen näemme osakkeessa nousuvaraa yhtiön strategian edetessä suunnitelmien mukaan.

T. Atte