Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Fedin osto-ohjelma

Inderes Q&A 28.10.2021 8:22

Fedin (ym. keskuspankkien) osto-ohjelmien keventäminen: löytyykö mistään tieto, mitä osakkeita ne ovat ostaneet ja saattavat kohta myydä?

Inderesin kommentti 

Moikka!

Paras väylä Federal Reserven arvopaperiostojen seurantaan ovat New Yorkin Fedin verkkosivut, joille päivittyvät viikoittain keskuspankin taseen luvut. Uusimmat numerot löytyvät täältä (ks. myös kuvio alla). Kuten taseesta on nähtävissä, leijonan osa taseesta on valtion velkakirjaomistuksia eikä osakkeita. Viikko sitten 8500 miljardin dollarin taseesta velkakirjaomistuksia oli 5500 miljardia. Lisäksi tase sisältää mm. asuntolainavakuudellisia arvopapereita ja kultaa. 

Federal Reserve ei ole antanut mitään merkkejä siitä, että se lähtisi tasettaan supistamaan lähiaikoina. Lähinnä odotukset kohdistuisivat siihen, että netto-ostoja hiljalleen vähennettäisiin tämän vuoden lopussa. Edelleenkin velkakirjan juoksuajan päättyessä pääoma siis sijoitettaisiin uudelleen, mutta uusia ostoja vähennettäisiin.

Ystävällisin terveisin, Marianne