Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

H&M pois pörssistä?

Inderes Q&A 15.06.2017 12:04 H&M

Moi Nyt spekuloidaan paljon H&M:n pois vetämisestä pörssistä. Voisitteko yleiselle tasolla (koska ette H&M:ää seuraa) hieman valottaa, miten tällainen prosessi etenee ja miten historian valossa piensijoittajalle tilanteessa käy? Eli hieman tuntumaa haetaan nyt siihen, että jos Persson ostaa H&M:n pois pörssistä, onko ns. yleisen tiedon valossa oletettavaa tai mahdollista, että piensijoittaja pääsee osakkeistaan eroon tuossa tilanteessa sen hetkisellä markkinahinnallla vai todennöisemmin korkeammalla hinnalla, ja miten mahdollista hintaa voisi spekuloida? Onko teidän seuraamianne yhtiöitä ostettu useita pois pörssistä ja miten niissä tilanteissa on käynyt, ja onko niissä mitään vertailupohjaa H&M:n tilanteeseen?

Inderesin kommentti 

Hei. 

 

Emme tosiaan seuraa, mutta se tapahtuisi normaalisti julkisen ostotarjouksen kanssa. Perssonien osuus on nyt melkein 40 % ainakin tämän Bloombergin uutisen mukaan https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-14/h-m-short-sellers-dou..., mutta silloin rahaa tulisi silti löytyä vipua vielä noin 200 miljardia SEK sillä markkina arvo noin 334 miljardia SEK. Jos pääomistaja vetäisi yhtiön pois pörssistä, niin preemio tuskin olisi niin korkea kuin yritysostoissa.

Meidän seuraamista yhtiöistä on viimeisinä ostettu pois PKC, Comptel ja Sponda tänä vuonna.