Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Käppyrät sojottavat koilliseen, kurssi kohti inhaa itää. En ole osingon perään, mutta yhtiöön jäävä EPS -osuus ei näytä vaikuttavan kurssiin. Miksi näin? Kokeeko sijoittaja, että sinne ne EPS:t menevät taseeseen rakennusmassaa kasvattamaan. Sijoittajalle ne palautuvat jos palautuvat. Miksi ei ole korrelaatiota ROE:n ja kurssin välillä? 1,5v odoteltu tuota efektiä.

(otsikkoa muokattu)

Inderesin kommentti 

Hei! Kiitos kysymyksistäsi.

Suomen Hoivatilojen oman pääoman tuotto ROE-% on tosiaan viime vuosina ollut kiinteistösijoitusyhtiöksi poikkeuksellisen korkea (2015-2018 toteutunut ROE-% vuosittain 25-29 %). Tähän suhteutettuna osakkeen nykyinen arvostustaso noin 12 % yli Q4’18 NAV:in ei vaikuta korkealta. Kuitenkin, viime vuosina yhtiön tulosta ovat tukeneet kiinteistöjen laskeneet tuottovaatimukset, mitkä ovat nostaneet yhtiön raportoitua tulosta ei-kassavirrallisten käyvän arvojen muutosten kautta. Tuottovaatimukset eivät tulevaisuudessa välttämättä kuitenkaan enää laske, jolloin yhtiö ei enää todennäköisesti yllä näin korkeaan oman pääoman tuottoon. Ennustamme itse yhtiön oman pääoman tuoton pääosin tästä syystä hiipuvan lähivuosina noin 12 %:n tasolle. Suora vastaus siis kysymykseesi on, että ROE-%:n ja kurssin välillä ei todennäköisesti ole ollut korrelaatiota siksi, että markkinat hinnoittelevat yhtiön ROE-%:n laskevan tulevaisuudessa ja/tai arvioivat että yhtiö ei pysty ylläpitämään aikaisempaa kasvuvauhtia enää jatkossa.

Terveisin,
Jesse