Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Inderes ei ole sijoitusneuvoja

Inderes Q&A 11.01.2021 10:50

Moi. Joskus foorumilla ja täällä Q&A osiossa kysytään esimerkiksi mitä osaketta kannattaa ostaa tai myydä. Tähän perusvastaus on, että Inderes ei ole sijoitusneuvoja, mutta voi kommentoida asiaa yleisesti. Mitä tarkemmin ottaen on sijoitusneuvonta? Maalikon silmään osto-, tai myyntisuositus, sekä tavoitehinta näyttää neuvolta, mutta ilmeisesti tämä sijoitusneuvonta tarkoittaa jotain tietyllä tavalla määriteltyä asiaa. Mitä siis on sijoitusneuvonta, ja kuka sitä tekee?

Inderesin kommentti 

Hei,

Sijoitusneuvonnalla tarkoitetaan toimintaa, missä annetaan yksilöllisiä neuvoja sijoittajalle mitä hänen kannattaisi rahoillaan tehdä. Tämä edellyttää, että neuvonantaja tuntee ko. henkilön taloudellisen tilanteen, riskinsietokyvyn, päämäärät jne. hyvin. Sijoitusneuvontaa tekee mm. pankit ja varainhoitajat. Tätä toimintaa valvoo finanssivalvonta.

Vaikka Inderesin suositukset tuntuvat yksilöllisen määrääviltä "myy, lisää" jne., ne ovat yleisiä, eikä niitä siksi lasketa sijoitusneuvonnaksi. Emmehän me tiedä meidän kymmenien tuhansien lukijoiden taloudellista tilannetta! 

Terveisin,

Verneri