Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Inderes ja sosiaalinen vastuu

Inderes Q&A 19.05.2022 15:30 Inderes

Hei,

sosiaalinen vastuu on noussut jo nyt tärkeäksi aiheeksi ja on varmasti entistä tärkeämpi teema tulevaisuudessa. Joonaksen lähtö on herättänyt keskustelua Inderesin analyytikoiden kuormitustasosta.

Haluaisin omistajana varmistaa, että Inderesillä huolehditaan myös työntekijöiden jaksamisesta mahdollisimman hyvin, jotta pitkällä aikavälillä tärkeimmät resurssinne pysyisivät hyvässä henkisessä ja fyysisessä kunnossa eivätkä ainakaan liian kovan kuormituksen myötä vaihtaisi Inderesin leivistä pois. Ei toki voi suoraan sanoa, että Joonaksen lähtö johtuisi juuri tästä, mutta osalle foorumilaisista on tullut sellainen mielikuva.

Inderesin kommentti 


Kiitos hyvästä kysymyksestä! Koko henkilöstömme hyvinvointi on tärkeä teema. Meillä ihmiset on määritelty yhtiöjärjestyksessä tärkeimmäksi sidosryhmäksi, minkä jälkeen tulevat yhteisö, asiakkaat ja omistajat. Tää sinetöi muutama kuukausi sitten sen, että halusin tulla tänne töihin kehittämään organisaatiota, kulttuuria, ja myös hyvinvointia ja jaksamista. En ajattele henkilökohtaisesti työelämän balanssia, vaan kokonaisesti hyvää elämää, jossa työ on yksi osa-alue. Meillä on pitkiä työsuhteita, ja ihmisen elämän varrelle mahtuu monia elämänvaiheita. Töitä pitää voida järjestellä terveyden ja jaksamisen, ja kaiken elämän mukaan. Pienet lapset, opinnot, kriisit, muutokset, olemme kokonaisia ihmisiä myös työpaikalla.

Analyytikoiden työ on syklistä ja välillä päivät ovat pitkiä. Syytä myös huomioida, että tämä kevät on ollut sekä markkinassa että poliittisessa ilmapiirissä poikkeuksellisen kuluttavaa. Oon viimeisimmän tuloskauden aikana keskustellut meidän tiimiläisten kanssa heidän jaksamisesta ja palautumisesta. Käsitykseni mukaan tilanne on hyvä ja kiireisinäkin aikoina vähintään kohtalainen. Tässä, kuten muissakin aiheissa, voimme kehittyä ja analyysitiimi jatkuvasti puntaroi uusia rekryjä, sekä työn järjestelyjä. Mikäli tiimit huomaavat työkuorman olevan rakenteellisesti liian suuri, heillä on täysi valta ratkoa tilanne itsenäisesti. Tiimit pystyvät esimerkiksi itsenäisesti käynnistämään ja viemään läpi rekryprosessin, jos työtilanne edellyttää lisää tekijöitä. Tämä estää sen, että yksilöt tai tiimit jäisivät liian suuren työkuorman alle ilman mahdollisuutta ratkoa asiaa.

Joonaksen puolesta en halua pohtia lähdön syitä, mutta yleisesti sanoisin vaihtuvuuden olevan meillä todella matalaa. Vaihtuvuus on luonnollinen osa kaikkia työyhteisöjä ja olen ennen kaikkea iloinen, kun tiimiläisemme saavat hienoja työmahdollisuuksia myös Inderesin ulkopuolella silloin, kun vaihtaminen tuntuu ajankohtaiselta oman uran kannalta. Yksi ikuisuustavoitteitamme on auttaa ihmisiämme kasvamaan ammattilaisina ja yksilöinä – riippumatta löytyvätkö ne parhaat kasvun mahdollisuudet yrityksemme sisältä tai sen ulkopuolelta.

terveisin, 
Tuulikki
Head of People