Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Inderesin riskiluokitukset

Inderes Q&A 19.10.2021 14:32

Miten Inderesin antamat riskiluokitukset 1-4 määritetään? Viittaako luokitus osakkeen riskisyyteen (historiallinen volatiliteetti) vai liiketoiminnan taustalla oleviin riskeihin? Muutetaanko riskiluokituksia ajan kuluessa ja jos kyllä, niin millaisin perustein?

Inderesin kommentti 

Hei,

Riskit viittaavat sekä liiketoiminnan että osakkeen riskisyyteen, esim. osakkeen likviditeettiin.

Aihetta on käsitelty aiemmin blogissa (linkki https://www.inderes.fi/fi/inderesin-uusi-suosituspolitiikka

​"Arvioimme sijoitukseen liittyvää riskiä neliportaisella asteikolla, jossa arvot muodostuvat viiden kategorian (toimintaympäristö, liiketoimintamalli, rahoitusriski, ennustettavuus ja osakeriski) kautta. Niiden alla on vielä useampi luokka per kategoria lähtien osakkeen likviditeetistä yhtiön velkaantumiseen. Riskiä kuvaava luku syntyy yhteensä noin parinkymmenen myös neliportaisesti arvotetun parametrin kautta. Parametreille on annettu eri suuruisia painoja."

Riskiluokituksia tarkastellaan aina päivitysten yhteydessä, jos siihen on perusteita (esim. merkittävä muutos liiketoiminnassa ja sen riskisyydessä). 

Terveisin,

Verneri