Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Iskun resurssit ostaa Martela

Inderes Q&A 19.09.2022 13:05 Martela

KL: "Inderesin pääanalyytikko Antti Viljakainen arvioi viime viikolla Iskun saattavan olla kiinnostunut ostamaan Martelan. (14.3.2022)

”Yhtiöt tekevät jokseenkin saman suuruista liikevaihtoa Suomessa. Molemmilla on ollut taloudellisesti haastavaa viime vuosina. Tuloskäänteen parantaminen kulusynergioiden ja suuruuden ekonomioiden kautta voisi olla molempien yhtiöiden kannalta järkevä”, Viljakainen sanoi."

Millaiset ovat Iskun taloudelliset resurssit tehdä ostotarjous koko Martelasta?

Inderesin kommentti 


Terve,

Vuoden 2020 tilinpäätöstietojen perusteella Iskulla ei olisi edellytyksiä tehdä käteisostotarjousta Martelasta (ainakaan ilman merkittävää pääomitusta) ja näin ollen yhdistyminen vaatisi jonkin sortin osakkeilla toteutettavaa fuusiota. Mahdolliseen fuusiospekulaatioon liittyen on hyvä pitää mielessä, että Martelan suvulla on selvä äänienemmistö, joten fuusiokin vaatisi Martelan suvun tuen.

Kulissien taakse meillä ei ole näkyvyyttä esim. siihen, onko jonkin sortin keskusteluja käyty mahdolliseen fuusioon liittyen. Tuossahan on myös se mahdollisuus, että Isku osti Martelan osakkeita finanssisijoituksena, koska aistivat toimistokalustemarkkinan elpyvän markkinan odotuksia nopeammin. Iskuhan saa näkyvyyttä toimialan kehitykseen ja asiakkaiden mielialoihin oman liiketoimintansa kautta, joten heillä olisi tietty informaatioetu myös Martelaan sijoittaessa. Kurssikäyrää katsoen Isku ajoitti ainakin Martela-ostonsa hyvin.

Terveisin,
Thomas