Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kauanko punaisella?

Inderes Q&A 04.06.2021 13:10

Olen aloitteleva sijoittaja ja katseltuani muutaman kuukauden tiettyjen rahastojeni jatkuvaa punaisella olemista, kysynkin kauanko on mielekästä odotella vihreätä? Kuukausi, puoli vuotta , vuosi?

Inderesin kommentti 

Hei,

Inderes ei ole sijoitusneuvoja, joten emme voi kommentoida suoraan sijoittajien henkilökohtaisia ratkaisuja tai mitä kannattaisi tehdä (tai jättää tekemättä).

Voin yleisesti kommentoida, että on ihan normaalia että rahastot tai osakkeet käyvät välillä "punaisella" tai mörnivät paikallaan jopa vuosia. Jos sijoittaa laajoihin osakeindekseihin kulutehokkaasti ETF:ien kautta (kuten SP500, koko maailma tai miksipä ei Suomikin) niin tuskinpa kannattaa hetken laskusta säikähtää. ETF-säästämisen vahvuudet korostuu tasaisessa ostamisessa useiden vuosien ajan välittämättä markkinan tunnelmista sen kummemmin.

Jos on sijoittanut korkeakuluisiin aktiivisiin rahastoihin, kannattaa miettiä ainakin kolme kertaa, haluaako subventoida indeksejä salaa kopioivien rahastonhoitajien kampawiinereitä ja maksaa ylimääräistä alituotoista. 

Terveisin,

Verneri