Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kauppasota unohdettu?

Inderes Q&A 03.11.2021 9:40

Ennen koronakriisiä kauppasodan kehittyminen tuntui määrittävän osakemarkkinoiden suunnan. Enää siitä ei puhuta missään. Onko kauppasodassa siis kaikessa hiljaisuudessa solmittu rauha vai onko markkinavoimat sen vain unohtaneet?

Inderesin kommentti 

Tervehdys!

Kauppasotaa ei tyystin ole unohdettu, mutta osakemarkkinoilla keskiössä on aina yksi teema kerrallaan, nyt hinnat ja keskuspankkien tekemiset. Toki totta on sekin, ettei tullirintamalla ole tapahtunut yhtä paljon kuin Trumpin aikakaudella ja aihetta sivuavissa uutisissa kauppakiistojen USA:n ja Kiinan välillä on kuvailtu siirtyneen tarkkailuvaiheeseen. Parempaan suuntaankin on menty, sillä Yhdysvallat ja Eurooppa sopivat viime viikonloppuna laskevansa teräksen ja alumiinin tullimaksuja (ohessa CNBC:n uutinen aiheesta). Trumpin aikakauden riitasoinnuista on siis palattu yhteistyöhön pyrkivään keskusteluun.

Yst terv Marianne