Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Olen vähän sijoittanut ja perehtynyt sijoittamieni yhtiöiden liiketoimintaan, mutta löysin osakeanalyysit vasta äskettäin. Olen kuitenkin ajatellut aina, että analyysit ovat koville ammattilaisille. Kuinka kokenut oikeastaan pitää olla, että näiden teidän analyysien lukeminen olisi kannattavaa?

Inderesin kommentti 

Osakesijoittaminen ei ole mitään rakettitiedettä. Myös Inderesin osakeanalyysit on tarkoitettu laajalle yleisölle luettavaksi, mottomme analyysi kuuluu kaikille, mukaisesti. Joidenkin yritysten liiketoimintamallit ja alat ovat helpommin ymmärrettävämpiä kuin toiset, kuten on ilmeistä vaikkapa kun Kotipizzaa tai Etteplania miettii. Inderesin osakeanalyyseissa eniten ehkä mietityttää diskontattujen kassavirtojen malli, mutta ne ovat lähinnä analyysin tueksi eikä keskeisiä analyysin kannalta. Osakeanalyysit antavat syvällisen kuvan yhtiöstä ja toimialasta ja niitä lukemalla oppii ajan kanssa varmasti lisää. Analyysien lukeminen kannattaa siis yhtälailla niin aloittelijalle kuin kokeneellekin sijoittajalle. Aloittelija oppii niistä uutta toimialoista ja yhtiöistä sekä tapaa ajatella sijoituskohteista. Kokenutkin sijoittaja löytää varmasti hyödyllistä tietoa sijoittamisen tueksi ja eri argumentteja sijoitusten puolesta ja vastaan. Tervetuloa mukaan!