Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Hei, Onko inderesin mallisalkku suunnattu nimenomaan pidemmän aikavälin inkrementaaliseen sijoittamiseen, jossa tehdään lähinnä ostoja ja myynnit tapahtuvat vain poikkeustilanteissa? Tämä olisi itselläni tavoitteena, ja pohdin mallisalkun sopivuutta oman salkkuni pohjaksi. 

Inderesin kommentti 

Hei,

Olet täysin oikeassa. Inderesin Mallisalkku sijoittaa pääosin todella pitkällä aikavälillä. Salkun runko muodostuu yhtiöistä, joilla on hyvät kasvunäkymät sekä erinomaiset kilpailuedut. Mallisalkku harrastaa kylläkin myös erikoistapauksia, käänneyhtiöitä tai arvotapauksia kun hinta on kohdallaan. Myyntejä on tehty, jos/kun osakkeen paino salkussa on noussut Mallisalkun mieleen liian suureksi, tuotto-odotus on nähty heikoksi tai alkuperäinen sijoitusidea on mennyt ihan reisille. Mailisalkku käy harvoin kauppaa, koska tällaisia herkullisia tilaisuuksia tulee suht harvoin eteen. Usein on kyllä meillä itsekin todettu, että voisi olla hieman aktiivisempi tai aggressiivisempi. Mutta ainahan sitä voi jossitella. 

Mallisalkku lienee hyvä esikuva sellaisella pitkäjänteiselle, laatua ja malttia vaalivalle sijoitustyylille. :) 

Terveisin,

Verneri