Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Onko teillä tulevaisuudessa ajatuksena tehdä uusi mallisalkku, minusta olisi hienoa jos olisi. Teille on tullut paljon uusia asiakkaita viime vuosina ja nykyinen mallisalkku on jatkunut kauan ja varmaankin osalle uusista asiakkaista vertailu ja ehkä hypätä siihen kelkkaan on iso, mahdollinen osakepotentiaali on jo nyt aika korkea.

Inderesin kommentti 

Hei,

Tätä kysytään meiltä usein, mutta vastaus on ei. Salkun idea on olla taidonnäyte (tai näyteikkuna) meidän analyysista: että täällä osataan muutakin kuin vain pyöritellä numeroita excelissä tai höpötellä videoilla mukavia markkinasta. Lukemalla analyysia ja tekemällä hyviä osakepoimintoja voi todellakin tehdä messevää ylituottoa yli ajan, kuten Mallisalkku osoittaa. Kaiken kukkuraksi tämä tapahtuu vielä kohtuullisella riskillä.

Kun miettii tätä tarkoitusta, ei uuden salkun perustaminen ole niin mielekästä. Ensinnäkin, se voisi synnyttää meille houkutuksen nostella esiin aina sitä salkkua, joka suoriutuu paremmin. Toisekseen, mallisalkun tuottoa voi katsoa eri jaksoilla. Vaikka nyt on hyvä pohja, pitäähän sen silti suoriutua hyvin myös jatkossa. Jos haluaa verrata, voihan vaikkapa kaksi vuotta sijoittanut henkilö katsoa mallisalkkua kahden vuoden aikajänteeltä. Kolmanneksi, harvoin ihmiset kaupan näyteikkunankaan tavaroita ostavat yksi yhteen. Mallisalkku voi toimia inspiraation lähteenä sijoittajille, mutta sillä on oma sijoitustyylinsä kuten kaikilla muillakin. Jokaisen sijoittajan kannattaa pyrkiä löytämään se oma tyyli ajan kanssa, ei sokeasti peesata muita. Neljänneksi, meidän palvelu on jo nyt melko monimutkainen: on suosituksia, tavoitehintoja, analyysia, osakevertailua, mallisalkku, foorumissa pyörii omat sijoituskeskustelunsa jne. Jos meillä olisi useita mallisalkkuja, voisi kommunikaatio analyysistä käydä vieläkin vaikeammaksi. 

Mitä me halutaan kannustaa sijoittajia tekemään, on kehittämään omia sijoitustaitoja ja ymmärtämään pörssiyhtiöitä paremmin. Eli, lukekaa analyysia ja tehkää hyviä osakepoimintoja!

Terveisin,

Verneri