Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Mallisalkkun käteispaino

Inderes Q&A 11.08.2021 13:20 Mallisalkku

Teidän maillisalkun käteisen osuus on historiallisesti aika pieni. Olisiko mahdollista että teikisitte tuloskauden jälkeen videon missä kerrotte miksi ootte noin bull markinan näkemyksen kanssa.

Inderesin kommentti 

Moi!

Käsitelimme tätä teemaa jo varsin kattavasti viimeisellä videollamme.
Kuten videolla tulee hyvin esiin, niin ihan mieluusti tuo käteispaino olisi korkeampi ja Tieto-sijoituksen vaatima käteispainon pieni lasku jouduttiin tekemään pitkin hampain. Keskeinen haaste käteispainon kanssa on Mallisalkun säännöt. Emme saa myydä osakkeita, joissa Inderesillä on positiivinen suositus. Kirjoitushetkellä ainoat negatiiviset suositukset ovat Reveniossa ja Talenomissa joita olemme keventäneet useampaan otteeseen viimeisen vuoden aikana. On myös hyvä muistaa, että Mallisalkun suurin lisäarvo historiassa on syntynyt erinomaisten yhtiöiden löytämisestä ja niistä kiinnipitämisestä, ei käteispainon veivaamisesta. Asetamme päätöksenteossamme aina yhtiökohtaiset fundamentit ensin ja emme myy jotain osaketta vain sen takia, koska käteispainoa on pakko saada ylös.

Kuten videolla totesin, niin itse olisin kyllä valmis toteuttamaan Mallisalkkuun käteispainon noston juustohöyläefektillä (kaikkia pois samassa suhteessa) jos vain säännöt tämän mahdollistaisivat. Luonnollisesti tämä ei ole mahdollista ja näin ollen meidän pitää elää nykyisen tilanteen kanssa. Toki loppuun on myös hyvä todeta, että vaikka markkinatilanne sekä tiettyjen yhtiöiden valuaatiot meitä hirvittävätkin, niin olemme erittäin tyytyväisiä salkkumme yhtiöiden näkymiin ja operatiiviseen suorittamiseen. Käytännössä kaikki salkkumme yhtiöt luovat merkittävää omistaja-arvoa ja tässä mielessä istumme kyllä näiden kyydissä ihan levollisin mielen. Myös tätä teemaa käsiteltiin viimeisellä videolla


-Sauli