Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Hei,

Onko mahdollista, että mallisalkkuun päätyy yrityksiä Inderesin yhtiöseurannan ulkopuolelta? Varmasti teillä paras näkemys omassa seurannassa oleviin yhtiöihin, mutta IPO-buumissa tullut listalle myös kasvuyrityksiä Inderesin seurannan ulkopuolelta.

Inderesin kommentti 


Kiitokset kysymyksestä!

Mallisalkun sijoitushorisontti on rajattu Helsingin pörssiin (sis. First North). Inderesin yhtiöseuranta ei ole vaatimus Mallisalkulle, ja historiassa olemme sijoittaneet myös yhtiöiden, jotka eivät ole olleet seurannassamme (esimerkiksi Nordea).

Samalla on kuitenkin selvää, että koemme oman yhtiöseurannan olevan Mallisalkulle kilpailuetu. Näin ollen yhtiöseurannan ulkopuolella meillä pitäisi olla poikkeuksellisen vahva näkemys sijoituskohteen houkuttelevuudesta ja soveltuvuudesta Mallisalkkuun, mikä lienee lähtökohtaisesti harvinaista. Lisäksi seurantamme on erittäin kattava ja laajenee koko ajan.

Yhteenvetona: Mallisalkku voi sijoittaa myös seurantamme ulkopuolisiin yhtiöihin Helsingin pörssissä, mutta kynnys tähän on lähtökohtaisesti korkea.

t. Juha