Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Hei! Ensinnäkin kiitos kaikille erinomaisesta palvelukokonaisuudesta! Sitten asiaan. Metsäliitto osuuskunta on viimepäivinä ollut ostolaidalla Metsä Board B-osakkeessa. Pystyyttekö arvioimaan, löytyykö näiden kauppojen takaa jotain merkitykseltään suurempaa? Metsäliitolla on kuitenkin jo ennestään melko tukeva omistus muihin omistajiin verrattuna. Olette myös väläytelleet mahdollisuutta, tai ainakin mahdollista riskiä, osingon leikkaukseen, niin pystyykö näistä kaupoista tekemään mitään johtopäätöksiä, tai edes valistuneita arvauksia, tähän liittyen?

Inderesin kommentti 

Hei, Kiitos palautteesta!

Tulevaisuuden osingonjakoon en usko, että näillä ostoilla on merkitystä. En myöskään usko, että Metsäliitto olisi kiinnostunut ostamaan Metsä Boardin pois pörssistä (ei selkeitä hyötyjä, mitä hyötyisivät moisesta, heillä on jo täysi kontrolli) . Liputusraja ja pakollisen ostotarjouksen raja on 50 % ja sinne on myös vielä reippaasti matkaa.

Metsäliitto on kommentoinut ostojaan täällä https://www.metsalehti.fi/uutiset/metsaliitto-kasvattunut-omistustaan-me...

”Osuuskunnan kassa on vahva ja rahan säilöminen pankissa ei ole tehokasta, joten päätettiin ostaa Metsä Boardin osakkeita kun niitä on nyt halvalla saanut.”

Terveisin, Antti