Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Miksi maksaa analyysistä?

Inderes Q&A 30.01.2019 9:50

Hei, Olen yrittänyt pohtia mitä vaikutuksia yrityksen osakekurssilla on yrityksen liiketoimintaan? Tarkoitan, että mitä hyötyä siitä on yritykselle jos osakkeen hinta on tällä hetkellä 1e ja inderesin analyysin jälkeen se nousee 2e? Käsittääkseni tämä ei pitäisi vaikuttaa yhtiön liiketoimintaan millään tavalla, ellei sillä ole omistuksessa omia osakkeita tai ole järjesteämässä antia. Yksi syy tietysti voi olla se, että yhtiön omistajat haluavat osakkeen hinnan korkeammaksi, mutta tästäkään ei ole hyötyä ellei ole myymässä osakkeitaan. Pikemminkin luulisi heidän haluavan pitää hinnan alhaalla, että saavat halvalla lisää itselleen. Teidän analyysit ovat erittäin informatiivisiä ja hyödyllisiä tällaiselle tavalliselle sijoittajalle, mutta en tajua miksi yritys niistä maksaa? Kiitos vastauksestanne jo näin etukäteen!

Inderesin kommentti 

Hei,

Olemme vastanneet tähän kysymykseen aiemmin täällä https://www.inderes.fi/fi/kysymys/yhtiot-maksaa-analyysista

Tässä lainaus:

"Lyhykäisyydessään yhtiöt maksavat analyysista, koska ne haluavat palvella sijoittajia mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti. Johtuen toimialamuutoksesta (käyty videolla läpi), alati useimpia firmoja pörssissä ei enää seurattu analyytikkovoimin finanssikriisin jälkeen. Inderes, muutaman muun toimijan lisäksi, on ryhtynyt täyttämään tätä aukkoa. Täten yhtiöistä on saatavilla kolmannen osapuolen tuottamaa tietoa ja näkemystä. Ilman tällaista tutkimusta monella sijoittajalla jäisi sijoitukset tekemällä. Kun yhtiöistä löytyy enemmän informaatiota, tuppaa niiden osakkeen volyymikin kasvamaan ja likviditeetti parantumaan. Yhtiöillehän pörssi on kanava myös rahoituksen hankkimiseen, mikä on helpompaa kun osake on "oikein" hinnoiteltu ja siinä on likviditeetti hyvällä tasolla. "

Tässä mainittu video https://www.inderes.fi/fi/videot/miksi-yhtiot-maksavat-osakeanalyysista

Terveisin,

Verneri