Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Monesti kun osakkeita ostetaan niin sanotaan että max 1% kulut ostotoimeksiannossa? Onko tälle hyviä perusteluja? Miksei max 1,50 tai 3%?

Inderesin kommentti 

Hei,

Inderes ei ole osakevälittäjä joten en tarkkaan osaa sanoa, mutta käsittääkseni tuo liittyy hintakilpailuun välittäjien välillä. Isossa kuvassahan hinnat ovat laskeneet kaupankäynnissä maailmalla ja sama ilmiö näkyy Suomessakin. Hieman viiveellä tosin, meillähän ei näy vielä ilmaisia kauppoja esimerkiksi. 

Sijoittajalle matalammat kaupankäyntikulut mahdollistavat parempia tuottoja, sillä varsinkin pienemmässä salkussa se 7-10 euronkin kaupankäyntikulu kummasti vihlaisee. Toisekseen, pienemmillä kuluilla voi ostaa pienemmillä summilla osakkeita mikä mahdollistaa hajauttamisen pienellekin salkulle.

Tämä on hieman minun omaa mutuilua, mutta "liian alhaiset" kulut eivät välttämättä toki nekään ole optimaalista. Ne voi kannustaa sijoittajia turhaan treidaamiseen, mikä useimmilla sotkee tuotot suohon. Hätäinen viimeisemmän muotivillityksen perässä juokseminen ja laadukkaiden yhtiöiden pitkäjänteinen omistaminen eivät yleensä sovi samaan lauseeseen. Tässä mielessä korkeammat kulut voivat myös estää turhaa veivailua. 

Terveisin,

Verneri