Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Monesti kun osakkeita ostetaan niin sanotaan että max 1% kulut ostotoimeksiannossa? Onko tälle hyviä perusteluja? Miksei max 1,50 tai 3%?

Inderesin kommentti 

Hei,

Inderes ei ole osakevälittäjä joten en tarkkaan osaa sanoa, mutta käsittääkseni tuo liittyy hintakilpailuun välittäjien välillä. Isossa kuvassahan hinnat ovat laskeneet kaupankäynnissä maailmalla ja sama ilmiö näkyy Suomessakin. Hieman viiveellä tosin, meillähän ei näy vielä ilmaisia kauppoja esimerkiksi. 

Sijoittajalle matalammat kaupankäyntikulut mahdollistavat parempia tuottoja, sillä varsinkin pienemmässä salkussa se 7-10 euronkin kaupankäyntikulu kummasti vihlaisee. Toisekseen, pienemmillä kuluilla voi ostaa pienemmillä summilla osakkeita mikä mahdollistaa hajauttamisen pienellekin salkulle.

Tämä on hieman minun omaa mutuilua, mutta "liian alhaiset" kulut eivät välttämättä toki nekään ole optimaalista. Ne voi kannustaa sijoittajia turhaan treidaamiseen, mikä useimmilla sotkee tuotot suohon. Hätäinen viimeisemmän muotivillityksen perässä juokseminen ja laadukkaiden yhtiöiden pitkäjänteinen omistaminen eivät yleensä sovi samaan lauseeseen. Tässä mielessä korkeammat kulut voivat myös estää turhaa veivailua. 

Terveisin,

Verneri