Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Miksi uskotte Rapalaan?

Inderes Q&A 02.05.2017 12:09 Rapala VMC

Miksi uskotte Rapalaan, vaikka sen tulos on jatkuvasti samaa huttua ja yhtiö selittelee milloin mitäkin ja tällä kertaa kuluttajatuotteita kauppaavana valittelee verkkokaupan murroksesta? Eikö tämän pitäisi toimia yiöiden eduksi? Mielestäni käsittämätön yhtälö ja markkinasta valittaminen keskittymättä omaan toimintaan ja se edellä meneminen kertoo todella huonosta sijoituksesta. Jotta tulisi kysymystäkin, niin kuka/mikä taho voisi ostaa tämän surkean puljun ja pelastaa brändin? 

Inderesin kommentti 

Yhtiöllä on ensimmäistä kertaa vuosiin kunnon strategia ja mielestämme strategia on tunnistanut yhtiön keskeiset ongelmat. Rapalasta kiinnostavan casen tekee sen erinomaiset kilpailuedut (etenkin brändisalkku) ja näin ollen potentiaali on merkittävä, mikäli yhtiö saa oman pesänsä kuntoon. Nykykurssilla P/B-kerroin on vain 1,3x ja tämä rajaa osakkeen laskuvaraa selvästi. Näin ollen pidämme osakkeen riski-/tuottosuhdetta hyvänä, vaikka käänteen onnistumiseen liittyykin selkeää epävarmuutta.

Rapalan todennäköisin ostaja olisi pääomasijoittaja joka haluaa konsolidoita kalastusvälinetoimialaa. Newell Brandsin omistama pure fishing (suurin kalastusvälineyhtiö maailmassa) on tällä hetkellä myynnissä ja tämän ja Rapalan yhdistäminen olisi erittäin kiinnostava pääomasijoittajien näkökulmasta. Muita potentiaalisia ostajia olisivat joku urheiluvälinegeneralisti, Rapalan suurin yhteistyökumppani Shimano tai nykyinen pääomistaja VMC. Lähtökohtaisesti emme pidä ostotarjousta kovin todennäköisenä, sillä käsityksemme mukaan VMC ei ole halukas myymään.