Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Berkshire Hathaway julkistaa tuloksensa lauantaisin, jotta (Buffetin mukaan) omistajat saavat tutustua raporttiin rauhassa. Miksi käytäntö ei ole levinnyt laajemmalle? Millä perusteella Inderes valitsee tulevat tulosjulkistuspäivänsä, miksi päivä ei voisi olla lauantai tai sunnuntai?

Inderesin kommentti 

Hei,

Hyvä kysymys! Berkshire Hathaway onkin omistajaystävällisyydessään vienyt asioita hieman muita pidemmälle...

Tämä ei ole tosiaan yleinen käytäntö. Takana taitaa olla osin mukavuutta ja osin käytöntöä. Yhtiöiden hallitukset kokoontuvat aina ennen tulosjulkkaria, eli jos tulos raportoidaan aamulla niin kokous on pidetty oletettavasti illalla. Jos tulos julkaistaisiin lauantaina olisi kokoustelu sitten perjantaina illalla tai lauantai aamulla. Arkisin pörssi on auki elää ja kenties takana voi olla myös ajattelua, että siten tuloskin on hyvä julkaista arkena, ei viikonloppuna. Käsittääkseni Inderesin tulosjulkaisun ajoittamisessa on myös mietitty yleistä käytäntöä. Epäilen myös, että jos Inderes promoaisi ajatusta lauantai-julkaisusta ja se yleistyisi, se herättäisi analyytikoissa närää, sillä viikonloppu menisi töiden äärellä. 

Jos omistajat ovat pitkäjänteisiä, niin sillähän ei pitäisi olla niin väliä missä kohtaa tulos julkaistaan: oletettavasti he eivät ole heti hyppimässä osto- ja myyntilaidoille kuitenkaan. Suomen sijoitusskeneä miettiessä oleellinen parannus olisi, jos pörssiyhtiöt yrittäisivät välttää pahimpia ruuhkapäiviä. Toki jos tuloskunto on huono niin sitten ymmärrän tarpeen julkaista samaan aikaa Nokian kanssa, mutta muussa tapauksessa pahimpien ruuhkapäivien (yleensä keskiviikko tai torstai) välttäminen saisi yhtiöille paljon enemmän näkyvyyttä. Esimerkiksi Talenom on ottanut ovelan tavan julkaista tuloksensa maanantaisin, kuten se teki eilenkin.

Terveisin,

Verneri