Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Hei! Olisi tällainen yleisivistyksen luonteinen kysymys: Mitä suunnattu anti maksaa yhtiölle, joka ostaa toisen yhtiön?

Esimerkki: Ostava yhtiö maksaa ostamansa yhtiön hinnan 18,5 Meur, omilla osakkeilla, eli suunnatulla osakeannilla, ostettavan yhtiön omistajille. Mikä tällaisen suunnatun annin reaalimaailman euroina mitattava kustannus on? Saisi hieman infoa ja leisnäkemystä arvioinnille, mikä yrityskaupan todellinen hinta on.

Inderesin kommentti 


Terve,

Tarkkaa arviota itse suunnatun annin järjestämisen kustannuksista en osaa antaa, mutta käytännössä itse antiprosessi ei ole erityisen monimutkainen.

Tämmöisessä yritysjärjestelyn yhteydessä tehtävässä annissa on mielekkäämpää tarkastella koko järjestelyn kustannuksia, eli mitä maksetaan neuvonantajille yrityskaupan toteutukseen liittyvistä neuvonannoista. Näihin kuuluu yleensä tarkemmat selvitykset itse kohdeyhtiön taloudellisesta kehityksestä, sopimuksista ja markkinoista. Kustannuksiin vaikuttaa luonnollisesti neuvonantajien tekemien selvitysten laajuus ja kattavuus, minkä lisäksi kohdeyhtiön kokoluokka oletettavasti vaikuttaa kustannuksiin.

Mainitsemasi järjestelyn suuruusluokassa arvioisin, että puhutaan muutamista sadoista tuhansista kokonaisuudessaan ja siten näiden kertaluonteisten kulujen merkitys ei ole kokonaiskuvan kannalta mielestäni olennainen.

Terveisin,

Petri